Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2023, 20:25

Takmičenje u plivanju u okviru Svetosavskih svečanosti

LESKOVAC

Učenici osnovnih i srednjih škola su se u okviru Svetosavskih svečanosti takmičili u plivanju.

Oko 200 učenika na bazenu SRC „Dubočica“ takmičilo se u raznim starosnim kategorijama i u svim plivačkim disciplinama. Takmičenje je otvorio Stefan Kitanović, član Gradskog veća, koji ističe značaj sporta u razvoju dece.

„Kroz sport se deca uče fer-pleju, takmiče se, ali i zabavljaju. Sportski centar to omogućava uslovima koje obezbeđuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << između ostalog i uslovima na bazenima. To tvrde ne samo plivački i vaterpolo klubovi iz Leskovca, već i oni koji dolaze sa strane. Na pripreme u Leskovac dolaze klubovi iz Niša, Beograda, Novog Sada, ali i iz Severne Makedonije i Slovenije. Sva ulaganja u sport se višestruke isplate – imamo zdravu decu, a zdrava deca znače zdravu budućnost.“

Aleksandra Sibinović, direktorka OŠ „Kosta Stamenković“ koja je domaćin svetosavske nedelje, zahvalila se lokalnoj samoupravi, na velikoj podršci za sve aktivnosti u okviru Svetosavskih svečanosti.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.