TUŽAN DAN ZA SRPSKI VATERPOLO: U 51. godini preminuo Nenad Golijanin

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 17:40

TUŽAN DAN ZA SRPSKI VATERPOLO: U 51. godini preminuo Nenad Golijanin

Večna mu slava.

U Beogradu je posle kraće i teške bolesti preminuo istaknuti medjunarodni vaterpolo sudija Nenad Golijanin.

Rođen je u Beogradu 1970. godine. Bio je član prve generacije mladjih kategorija Studenta koji je trenirao na bazenu "25. maj". Kada je Student prešao na Banjicu, Golijanin je učestvovao u stvaranju klubova Kalemegdan i "25.maj".

Položio je za sudiju, imao je zavidnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karijeru. Između ostalog sudio je na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012, finale žena, Svetsko prvenstvo u Barseloni 2013, dva svetska prvenstva i nekoliko evropskih šampionata za mlađe kategroije, Univerzijadi i Mediteranskim igrama i više puta utakmice Lige šampiona i LEN odnosno Evro kupa.

Čitav radni vek je proveo u Telekomu. Učestvovao je u tehničkoj organizaciji velikih prvenstava u Beogradu.

Veliki zaljubljenik vaterpola, požrtvovan u svakom pogledu u poslednje vreme je dao ogroman doprinos snimajući brojne utakmice u svojoj režiji. Kako piše na sajtu VSS-a, ostaće ipak  pre svega zapamćen kao veliki drugar, šarmer, ljudina, čovek sa kojim je bilo prelepo družiti se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.