Strpljiv rad i vreme neophodni da bi Bečej opet dostigao svoju staru vaterpolo slavu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 14:16

Strpljiv rad i vreme neophodni da bi Bečej opet dostigao svoju staru vaterpolo slavu (AUDIO)

Mnoge generacije Bečejaca sećaju se zlatnog doba vaterpola u gradu na Tisi. Bivši vaterpolisti pokušavali su da pomognu na različtite načine, a nedavno je svoj doprinos oporavku bečejskog vaterpola dao trener Dejan Jovanović.

"Rođen sam u Bečeju i igrao sam u ovom gradu do svoje 21. godine", kaže Jovanović i dodaje da sticajem okolnosti poslednjih 25 godina nije bio u Bečeju.

On objašnjava da interesovanje za taj sport nije onakvo kakvo je bilo u vreme njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igračke karijere, ali da je mali broj dece veoma posvećen treniranju, te da ga to ohrabruje u pogledu budućih rezultata.

"Naša ciljna grupa su mlađe selekcije, a sa decom se ozbiljno radi kako bi jednog dana postali članovi prvog tima", objašnjava Jovanović.

Prva takmičarska ekipa sastavljena je od dvanaestogodišnjaka, a najmasovnija grupa u klubu sastavljena je od dece koja imaju jedanaest godina i tek kada oni stasaju, treba očekivati bolje rezultate prvog tima.

"Naravno da u najmlađim selekcijama rezultat nije u prvom planu, već treba animirati decu kako bi zavoleli ovaj sport", ističe Jovanović i dodaje da u školi vaterpola preovlađuje igra kroz koju se savladavaju osnovni pokreti i položaji u vaterpolu.

Naša prva masovnija generacija je 2009. godište, a kvalitetan rad i vreme potrebni su kako bi se od te dece načinili prvoligaški igrači, zaključuje Jovanović.

Dok je strpljenje neophodno da bi se seniorski vaterpolo u Bečeju oporavio, treneri i rukovodstvo kluba krenuće po školama da promovišu naš trofejni sport i na taj način privuku nove članove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.