Srbija potopila Tursku na startu SL

Izvor: B92, Beta, 18.Nov.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija potopila Tursku na startu SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Tursku rezultatom 19:5 (4:2, 4:0, 5:2, 6:1) u prvom kolu grupe C Svetske lige u niškom Čairu.

Najefikasniji igrač meča bio je Andrija Prlainović sa pet golova, četiri je postigao centar Duško Pijetlović, kapiten Vanja Udovičić tri gola, po dva Slobodan Nikić i Filip Filipović, a po jedan Milan Aleksić, Nikola Rađen i Marko Avramović. U Turskoj ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva gola dao je Kan Guven. U narednom kolu ekipa Dejana Udovičića gostuje selekciji Rumunije 8. decembra.

Turska je povela sa 1:0 ali je to bilo sve što je uradila pred prepunim tribinama na bazenu niškog „Čaira". Srbija je serijom od 4:0 ubrzo postavila stvari na svoje mesto pa je utakmica više ličila na trening. Ono što je ranije bila slabost ekipe Dejana Udovičića, napad sa igračem više, u meču sa Turcima je odlično funkcionisao.

Naredni meč u Svetskoj ligi Srbija igra u gostima protiv Rumunije 8. decembra, a 26. januara biće domaćin vicešampionu sveta, ekipi Španije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.