Srbija pobedila SAD u Pireju

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila SAD u Pireju



Vaterpolisti Srbije uspešno su startovali na vaterpolo turniru u Pireju. Oni su u prvom kolu "Samartidis kupa" pobedili Sjedinjene Američke Države sa 11:6 (4:2, 4:0, 1:2, 2:2).

Najefikasniji pojedinac susreta bio je srpski reprezentativac Aleksandar Šapić koji je postigao šest golova, dok je Vlada Vujasinović bio strelac tri gola.

Srbija je nešto opuštenije ušla u duel, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućilo Amerikancima da povedu sa 2:1. Tada su naši vaterpolisti zaigrali mnogo čvršću odbranu, kojom su sprečili protivnika da postigne gol čitavih 18 minuta. Na poluvremenu je bilo 8:2, pa je već tada bilo rešeno pitanje pobednika.

"Mogu da budem zadovoljan sa prve dve četvrtine, a posle toga smo dosta menjali, što je uslovilo manji pad u igri. Primili smo samo jedan gol sa igračem manje što me raduje, ali i pet golova iz čiste igre i na tome moramo sada da poradimo. Naš igrač više nije bio loš s obzirom da tom segmentu igre uopšte nismo u pripremama posvetili pažnju", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić.

Pored Vujasinovića i Šapića istakao se i Šefik koji je posle dva primljena gola branio odlično. Treba napomenuti i da je Gojko Pjetlović u poslednjoj četvrtini imao nekoliko sigurnih odbrana.

U drugom meču prvog dana Grčka je pobedila Crnu Goru 10:9 (4:1, 3:3, 1:3, 2:2).

Bazen: Pirej. Gledalaca: 300. Sudije: Moiralis (Grčka) i Marjaj (Mađarska). Igrač više: Srbija 6(3), SAD 9(1).

Srbija: Šefik, Avramović, Gocić, Udovičić 1, Savić, Ikodinović, Nikić, Filipović 1, Ćirić, Šapić 6, Vujasinović 3, Peković, G. Pijetlović, Aleksić, D. Pijetlović. Selektor: Udovičić.

SAD: Lapin, Varelas 2, Hadnt, Pauers 1, Hatn, Men, Merlo, Azevedo 2, Bejli, Bobijen, Smit, Beri, Vrajt 1, Mozes, Sadžhorn. Selektor: Šreder.

Naredni protivnik Srbije biće Crna Gora u subotu od 18 časova, dok će u nedelju naša reprezentacija igrati protiv domaćina Grčke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.