Srbija matirala Mađarsku

Izvor: Studio B, 24.Jul.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija matirala Mađarsku

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Mađarsku sa 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) u drugoj utakmici C grupe prvenstav sveta u Barseloni.

Izabranici Dejana Savića su taktički nadmudrili mađarski tim i skoro obezbedili prvo mesto u grupi.

Srpski vaterpolisti su na startu prepustili inicijativu Mađarima koji su poveli sa 2:0, a potom i završili četvrtinu sa golom prednosti.

U nastavku meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prava kanonada snašla je gol Mađare koji su taj deo igre završili sa pet pogodaka u svojoj mreži, da bi srpski vaterpolisti ponovo primirili tempo i u trećoj četvrtini odigrali "egal".

Početak poslednje četvrtine pripao je srpskim vaterpolisitima, koji su poveli sa 2:0, ali su potom Mađari krenuli u ofanzivu, vezali tri gola i bili nadomak izjednačneja (11:10). Tada je Stefan Mitrović hadnokrvno šutirao "iz prve" i pokazao da je igrač za velike utakmice povećavši prednost na 12:10.

Odbrana srpskog tima potom je počela da blokira sve udarce mađarske "artiljerije" kao od šale,da bi Slobodan Nikić jednim sjajnim "prebačajem" konačno matirao Mađare.

Nikić i Andrija Prlainović su sa po tri gola najefikasniji strelci utakmice, a u strelce su se upisali jos Filip Filipović sa dva , a sa po jednim Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

Srpski tim u poslednjoj utakmici C grupe u petak pd 9,30 igra protiv Kine.

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Savić: Biće neizvesno protiv Mađara!

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jul.2013

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas u derbiju C grupe prvenstva sveta u Barseloni igra protiv selekcije Mađarske, a selektor Dejan Savić očekuje tešku i neizvesnu borbu...On smatra da dve utakmice u pripremnom periodu, u kojima obe selekcije imaju po jedan trijumf, neće imati nikakav efekat na...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.