Srbija lako do polufinala

Izvor: RTS, 19.Jun.2009, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija lako do polufinala

Vaterpolo reprezentacije Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetske lige pošto je u polufinalu savladana od Hrvatske rezultatom 7:5. U drugom polufinalu Crna Gora je savladala SAD sa 10:6.

U slaboj utakmici sa puno grešaka vaterpolisti Srbije nisu izborili priliku da brane trofej osvojen prošle godine u Đenovi. Hrvati su bili koncentrisaniji i sigurniji, pa su zasluženo izborili plasman u finale Svetske lige.

Napad naše reprezentacije bio je slab, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezidejan, na momente čak i bez hrabrosti. Prlainović i Filipović su već u prvoj četvrtini imali dve lične greške, Udovičića nije hteo šut, a osim golmana Sora, ostali nisu pokazali ništa posebno osim borbenosti.

Ni Hrvati se nisu predstavili u nekom boljem svetlu, ali su umeli da iskoriste greške protivnika. Srbija se posle 1:4 približila na minus jedan, međutim, nikako nije imala rešenje da potpuno preokrene utakmicu.

Kada je Sukno 3,05 minuta pre kraja meča pogodio za vođstvo od 7:4 pitanje pobednika je bilo rešeno, naši smanjuju na 7:5, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Reprezentacija Srbije će u nedelju u utakmici za treće mesto igrati protiv SAD. U finalu se sastaju Crna Gora i Hrvatska. 

Izjave posle utakmice Srbija - Hrvatska:

Udovičić: Želeli smo pobedu

"Želeli smo pobedu. Ne mogu da se otmem utisku da smo rivalu poklonili nekoliko golova. Sa druge strane, igrač više je bio slab, kao da smo izgoreli u želji da što pre postignemo gol protiv iskusnijeg rivala", rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Rudić: Utakmicu odličili "laki" golovi

"Pribojavali smo se Srbije koja ima tim za respekt. Ipak, sve je išlo po nekim našim željama, dobili smo i priliku da lako postignemo dva gola. To je rešilo pitanje pobednika, jer je utakmica duel bio apsoultno ravnopravan", rekao je Rudić.

Vanja Udovičić: Napad nije radio, počevši od mene

"Nije sramota izgubiti od svetskog prvaka, pogotovo u meču u kojem smo sve vreme držali priključak. Nažalost, napad nije radio, počevši od mene. Puno smo promašivali i to nas je koštalo. Sa druge strane, videli smo gde smo i šta treba da radimo", kazao je on.

Duško Pijetlović: Napravili smo previše grešaka u odbrani

"Mislim da smo im poklonili utakmicu. Nisu ništa posebno igrali, ali su naše greške u odbrani, kada smo primili jeftine golove, odlučili. Ni napad sa igračem više nije isao i poraz je bio neizbežan", zaključio je Pijetlović.

Srbija - Hrvatska 5:7

Kraj utakmice

5:7 Udovičić

4:7 Sukno

Kraj treće četvrtine

4:6 Antonijević iz peterca

4:5 Gocić

3:5 Sukno

Kraj druge četvrtine

3:4 Pjetlović

2:4 Prlainović

1:4 Antonijević

Kraj prve četvrtine

1:3 Sukno

1:2 Barać

1:1 Prlainović

0:1 Antonijević iz peterca

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VATERPOLO (SL): Viđen večiti derbi

Izvor: Mondo, 18.Jun.2009, 23:05

Srbija i Hrvatska, vrlo verovatno, igraće u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Podgorici.

Nastavak na Mondo...

Srbija u polufinalu Svetske lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009

PODGORICA - Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige pošto je večeras u Podgorici, u četvrtfinalu, savladala selekciju Južne Afrike sa 16:2 (3:1, 3:0, 6:1, 4:0)...Srbija će u polufinalu sutra od 19 časova igrati protiv Hrvatske, kojA je ranije danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija lako do polufinala završnog turnira

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jun.2009, 11:24

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacije Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto je u Podgorici u četvrftinalu savladala Južnu Afriku sa 16:2 ((3:1, 3:0, 6:1, 4:0). Izabranici Dejana Udovičića, koji brane titulu u Svetskoj ligi, u subotu će od...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.