Srbija – Španija 0:1 (prva četvrtina)

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija – Španija 0:1 (prva četvrtina)

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra meč prvog kola Svetske lige, a protivnik je selekcija Španije. Pobednik takmičenja direktno odlazi na OI u Riju 2016. godine. Karte za meč na plivalištu "Čair" uveliko su rasprodate, direktan prenos meča je na našem Drugom programu.

18.10 - Počeo meč između Srbije i Španije. Prvi napad imaju gosti.

Srpska vaterpolo reprezentacija od 18 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Nišu počinje odbranu titule u Svetskoj ligi, a protivnik je reprezentacija Španije. "Delfini" imaju nov motiv – pobednik Svetske lige stiče pravo na učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Izuzetna sezona je iza nas, ali, da tako kažem, već smo je zaboravili i sada kreće nova, sa novim ciljevima i ambicijama", počeo je svoje izlaganje selektor Dejan Savić.

Srbija u meč ulazi kao aktuelni evropski šampion, dok Španija nije uspela da obezbedi čak ni učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu.

"Čeka nas Španija, veliki protivnik koji nije uspeo da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo sledeće godine i pokušaće da kroz Svetsku ligu napravi dobar rezultat. Prvo mesto nosi plasman na Olimpijske igre u Riju, što je nama i glavni cilj. Predstoji nam velika borba, kao i na Svetskom prvenstvu, gde prva dva takođe nose plasman u Rio", rekao je Savić.

Ovo će posle četiri godine biti prva utakmica reprezentacije u Nišu, pa ne čudi informacija da su ulaznice prosto planule.

RTS će direktno prenositi ovaj susret od 18 sati na našem Drugom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.