Sportsko slavlje u centru Beograda

Izvor: B92, Beta, 02.Avg.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportsko slavlje u centru Beograda

Beograd -- Pobeda vaterpolista noćas se slavila širom Srbije. U Beogradu, na Trgu republike. okupilo se više stotina uglavnom mladih, koji su slavilili do kasno u noć.

Na trgu Nikole Pašiča u fontani igrao se i vatrepolo. Većih incidenata tokom slavlja nije bilo. Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu šampionata u Rimu, posle peteraca, pobedila Španiju sa 14:13. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Odmah posle trijumfa vatrepolo reprezentacije Srbije, ulicama Beograda krenule su kololne automobila, koja se kretala "tradicionalnom trasom" od Slavije prema Kalemegdanu.

Vijorile su se zastave, palille baklje i vatromet.

Na Trgu Republike okupilo se oko hiljadu ljudi. Uz zaglušujuću buku, pesmom i skandiranjem "Srbija, Srbija", stariji i mlađi Beograđani proslavljali su veliki uspeh vaterpolista u Rimu.

Neki su se peli i na autobuse gradskog prevoza, a dva mladića uspela su da se popnu i na spomenik kneza Mihajla, sa koga nisu mogli da siđu bez pomoći vatrogasno spasilačke ekipe.

Nekoliko minuta čekalo se vatrogasno vozilo sa lestvama.

Posle kraćeg ubeđivanja, prvi mladić spušten je na tlo, a potom i njegov prijatelj.

Na Trgu Nikole Pašića, u fontani, odigrana je vatrepolo utakmica.

Desetak mladića oponšalo je srpske vatrepoliste i hrabro se borilo za pobedu. Kažu da je utakmica bila veoma teška. Ovi mladići uputili su čestitke i plivačima iz Srbije Miloradu Čaviću i Nađi Higl, a potom su otpevali i himnu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd "odlepio" zbog vaterpolista (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Avg.2009

Veliki broj Beograđana izašao je u subotu uveče u centar Beograda kako bi proslavili titulu svetskog prvaka u vaterpolu.

Nastavak na Mondo...

Slavlje na ulicama Beograda

Izvor: TV Avala, 02.Avg.2009

Veliki broj Beograđana izašao je večeras u centar Beograda kako bi proslavili titulu svetskog prvaka u vaterpolu. Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je večeras titulu prvaka sveta, pošto je u finalu šampionata u Rimu, posle peteraca, pobedila Španiju sa 14:13.  

Nastavak na TV Avala...

Zlatni vaterpolisti se vratili kući

Izvor: 24sata, 02.Avg.2009

“Pred vaterpolistima su dani slavlja, ali u isto vreme moramo biti i oprezni. Glavni cilj ovog tima su Olimpijske igre u Londonu 2012. godine”, rekao je selektor Dejan Udovičić na konferenciji za novinare na aerodromu “Nikola Tesla”.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.