Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2023, 12:16

Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od Rudara i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

Na četvrtom turniru Jadranske A1 lige vaterpolisti Naisa su na četvrtom turniru, koji je za vikend odigran u Beogradu, prvo izgubio od Primorja iz Rijeke rezultatom 17:6, potom je poražen od Zadra sa 19:12, a na kraju izgubio i od POŠK-a iz Splita sa 16:8. Nišlije su osme u A1 ligi, a sada im predstoji borba za opstanak u domaćoj Superligi.

Desetim trijumfom u Prvoj ligi odbojkaši Niša su se nakon 15. kola popeli na drugu poziciju i sada imaju dve pobede manje od prvoplasiranog Borca iz Starčeva. Nišlije su na svom terenu bile bolje od Borca iz Paraćina rezultatom 3:1 (25:22, 25:20, 21:25, 25:16). U narednom kolu niški odbojkaši igraju u Prokuplju protiv Topličanina.

Košarkašice Studenta sve bliže povratku u elitu; foto: Maja Živković Košarkašice Studenta su u 17. kolu Druge lige pobedile Rudar u Boru rezultatom 63:60 i time načinile značajan korak na mestu koje vodi u viši rang. Najefikasnije su bile Danijela Dimitrijević sa 19, Ana Ilić sa 17 i Maja Živković sa 15 poena. U narednom kolu Student dočekuje trenutno drugoplasirani Proleter iz Zrenjanina.

U prvom meču prolećnog dela sezone u Super B ligi rukometaši Železničara izgubili su od Vlasotinca u gostima 29:26 i sada su na devetoj poziciji na tabeli.

U fudbalskoj Superligi igrao se derbi juga, a niški Radnički je na svom terenu odigrao nerešeno (0:0) sa Radnikom iz Surdulice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.