Izvor: Piplmetar.rs, 16.Jan.2024, 20:31

Selektor vaterpolista Stevanović nezadovoljan pristupom, zna se šta nam je glavni cilj!

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je eliminisana sa Evropskog prvenstva u Zagrebu.
„Delfini“ su nakon peteracaporaženi u četvrtfinalu od Mađarske, a selektor Uroš Stevanović nije bio zadovoljan načinom na koji je naša selekcija odigrala ovu izuzetno važnu utakmicu.
„Prvo bih čestitao reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mislim da su mnogo bolje ušli u meč i imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << veću želju, a iz toga veću agresivnost, plivanje i hrabrost u napadu. Nismo im parirali. Na naš kvalitet smo se držali celu utakmicu. Na kraju smo došli do penala, imali šansu, ali je Mađarska sasvim zasluženo u polufinalu“, rekao je Stevanović.
Selektor je uveren da ovo nije bio maksimum naše reprezentacije.
„Ne može Mađarska da bude svežija od nas. Jeste da smo igrali osminu finala, ali je to bila prva jača utakmica. Da smo pristupili i igrali kao protiv Francuske bilo bi mnogo bolje u ovom četvrtfinalu. Igrali smo u prevelikom grču i sigurno nismo dali svoj maksimum“, smatra on.
Do kraja turnira Srbiju očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta, ali i priprema za Svetsko prvenstvo koje se već narednog meseca održava u Dohi, a biće kvalfikaciono za Olimpijske igre u Parizu ove godine.
„Svaka utakmica za nas je važna. Ovo je prvo takmičenje gde smo blizu kompletnog sastava tako da moramo da iskoristimo sledeće dve utakmice na maksimalan način za ono što na očekuje na Svetskom prvenstvu i da izvadimo vizu za Olimpijske igre. To je glavni cilj“, jasan je Stevanović.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.