Selektor Hrvatske: Ovo mi se nikad nije dogodilo

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 19:27

Selektor Hrvatske: Ovo mi se nikad nije dogodilo

Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak rekao je da je najvažnije da se njegov tim plasirao u finale Svetskog prvenstva u Dohi.

Hrvati su u polufinalu pobedili Francusku 17:16 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5; 6:5) boljim izvođenjem peteraca i za svetski tron boriće se sa Italijom.

"Ono što se na kraju zbraja i što je jedino bitno jeste plasman u finale. Mislim da bi bilo stvarno nezasluženo sa sportskog gledišta da smo izgubili ovu utakmicu. Vodili smo od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kraja, Francuska isto tako niti jednog trenutka nije vodila, ali smo na kraju i pali, a to mi je potpuno očekivano. Znate, u jednom trenutku, sredinom treće četvrtine gledalo me jedno 5-6 igrača i tražilo zamenu. "Mrtvi" su, umorni, potrošeni i nemam im što zameriti. Ni njima, niti bilo kome. Izvukli smo poslednji aatom snage da odigramo ovo, uđemo u još jedno veliko finale, još jedno finale, u nizu. To je fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo i na ovo svi moramo biti ponosni. Da, bilo je strašno teško, to smo i očekivali", rekao je Tucak posle meča sa Francuzima.

Hvrtaska je sve vreme imala meč u svojim rukama.



"Mislio sam i ja tako, ali onda smo napravili jednu nesmotrenu grešku, njima dali loptu. Oni su brzo dali dva gola. Zapravo, vratili smo ih u igru, primili poslednji gol 16 sekundi do kraja. Ipak, generalno... Stvarno mislim i to ponavljam, mislim da smo zaslužili prolazak u finale. Čestitam još jednom momcima, moje treće finale SP. Sretan sam i ponosan, malo prazan i umoran. Bitno je samo da srce izdrži večeras", poručio je Tucak.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.