Savićev vratio najiskusnije, Živojinović u timu posle pet godina

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savićev vratio najiskusnije, Živojinović u timu posle pet godina

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je spisak igrača koji će 12. novembra u Den Hagu igrati protiv Holandije u prvom kolu ovogodišnje Svetske lige.
Na spisku su: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

"Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo", rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).
Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović, koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014.
"Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega", rekao je Savić.
Vaterpolisti će se okupiti u Holandiji 11. novembra, a treći učesnik u grupi je Hrvatska.
Ove godine se igra jednokružno, Srbija je domaćin Hrvatskoj 29. decembra, a Hrvatska selekciji Holandije u februaru.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savić odredio spisak vaterpolista za meč sa Holandijom u Svetskoj ligi

Izvor: B92, 30.Okt.2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je spisak igrača za utakmicu sa Holandijom u Svetskoj ligi...Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra, a dan kasnije u Den Hagu igra protiv Holandije...Kako se navodi u saopštenju Vaterpolo saveza, pozvani su: Gojko Pijetlović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.