Savić i Vujasinović: Mandić je najbolji mladi sportista

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jan.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić i Vujasinović: Mandić je najbolji mladi sportista

Odluka Olimpijskog komiteta Srbije da se najboljeg mladog sportistu u prošloj godini izabere Dušan Mandić izazvala je reakcije Atletskog saveza Srbije koji su smatrali da bi nagrada trebalo da pripadne sjajnoj atletičarki Ameli Terzić.
Kriterijumi, bodovi, pravilnici, lični ukusi su izbili u prvi plan umesto zadovoljstva što Srbija uopšte ima dva takva bisera.
Čulo se po kuloarima iz sveta atletike ,kako je vreme prolazilo sve glasnije, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << vaterpolo lobi „ završio posao“ oko Mandića. Iz saveza trofejnog sporta nije bilo nikakvih razmišljanja osim zadovoljstva…
Ipak, dvojica trenera Dejan Savić i Vladimir Vujasinović su želeli da kažu nešto više.
Ameli svaka čast i bilo bi izvanredno kada bi u našim sportovima imali više takvih . Sa druge strane bio bih presrećan kada bi mogli da se dičimo sa većim brojem sportista kakav je Dušan Mandić – počinje Dejan Savić.
Sadašnji nacionalni selektor je vodio mladu reprezentaciju koja je bila druga na evropskom i treća na svetskom prvenstvu.
Dušan Mandić, još uvek junior, pored tih medalja sa takmičenja na kojima je bio zvanično najbolji igrač ima i olimpijsku medalju. Šta je to još trebalo da uradi? Ne ulazim u način kako se do odluke, dovoljno je samo pogledati te rezultate jer, koliko znam, među osvajačima olimpijskih medalja on je jedini junior. Naravno da je teže velika ostvarenja postići u pojedinačnim sportovima, atletici posebno ali ne smemo da zanemarimo kako doprinos igrača tako i ostvarene rezultate u ekipnim sportovima.
Vlada Vujasinović je prošle godine igrao sa Mandićem, danas mu je trener u Partizanu.
Mandić je najbolji mladi sportista. Rezultati i njegove igre sve govore uz dodatak da je bio bitan za Partizan u osvajanju Superkupa i duple krune. Žao mi je što ispada da neko mora da pravda njegovo zasluženo priznanje i da se stvara atmosfera da mu ono ne pripada. Reč je o mladom, uzornom sportisti koji se opredelio da igra za Srbiju, biće adut u narednim godinama reprezentacije a ono što je pokazao u prošloj godini kod mene ne ostavlja nikakvu dilemu. Uostalom jedini junior sa olimpijskom medaljom – zaključio je Vujasinović.
Na pitanje o takozvanom vaterpolo lobiju, Savić je dodao:
Ma kakav lobi!? Pogledajte ranije ankete, vaterpolo ima toliko i ekipnih i pojedinačnih priznanja…. Ovo su samo fakta a ponavljam bilo bi divno kad bi imali toliko Dušana i Amela, pa ne bi morali da razmišljamo o sportskoj sutrašnjici Srbije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.