Savić: Osvojili smo sve, ali sad hoćemo opet

Izvor: RTS, 01.Jan.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Osvojili smo sve, ali sad hoćemo opet

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da je godina iza nas, u kojoj je njegova ekipa osvojila sve što može da se osvoji, bila fantastična, ali da se to zaboravlja i sa istim motivom kreće ispočetka ka krajnjem cilju - odbrani zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Srpski vaterpolisti u 2016. godini svojili su titule olimpijskog i evropskog prvaka i Svetsku ligu, a harizmatični Savić ističe da su njegovi izabranici pokazali kako se ruše granice.
"Zemlja smo koja u sportu dokazuje da je nemoguće moguće. Motiv se vrlo lako nađe, igrači i ja smo takmičari i u sportu se brzo zaboravlja šta se uradilo. Jedan krug je zatvoren, krećemo od nule i polako se okrećemo novom ciklusu", rekao je Savić u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.
Na pitanje da li bi, uoči Evropskog prvenstva u Beogradu prošlog januara, prihvatio polovinu uspeha, Savić se prvo zamislio, pa rekao:
"Znali smo šta hoćemo, ko smo i koga predstavljamo, pre svega sebe... Pitanje je zanimljivo, obično sledi odgovor da niko ne bi verovao u takav poduhvat, verovatno bismo uzeli pola uspeha da nam je neko ponudio. Mogu da kažem, neskromno, da smo verovali u sebe i da možemo da osvojimo sve".
Savić sa ponosom naglašava da rezultati i statistika dokazuju da je 2016. godina bila najuspešnija za srpski vaterpolo ikada, ali i celokupni naš sport.
"Podsećam da smo osvojili osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju i da je to rekord. Mi smo posle olimpijskog zlata zacrtali novi cilj i plan, očekuju nas nove obaveze u 2017, Svetsko prvenstvo u Budimpešti, a nadam se i finalu Svetske lige. Srbija kao aktuelni svetski prvak uvek ima najviše moguće domete, pa će tako biti i u Budimpešti", kazao je bivši trener Crvene zvezde, sa kojom je bio šampion Evrope i Srbije.
Prema njegovim rečima postoji mogućnost da Srbija u narednoj godini učestvuje i na Univerzitetskim igrama u Tajpehu, ali da su Igre u Tokiju, iako deluju daleko i dalje svima u mislima u VS S.
Olimpijske igre su krajnji cilj i svako takmičenje je stepenik do ostvarenja. Za nekoga su OI za četiri godine, a za nas su već sutra.
"U VS S se ozbiljno razmišlja o svim temama, plan je uveliko spreman", rekao je Savić.
Srbija je posle najsjajnijeg odličja u Riju ostala bez dvojice najtrofejnijih vaterpolista u istoriji reprezentacije ZZivka Gocića i Slobodana Nikića, ali Savić naglašava da se uveliko radilo na tome i da su zamene spremne.
"Imamo dugoročnu strategiju, kostur tima je ostao, a uvek na širem spisku imamo igrače koji mogu da uskoče umesto bilo kog reprezentativca. Možemo bezbolno da osvežimo tim", zaključio je Savić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savić:Verovali smo da možemo da osvojimo sve

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2017

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je godina iza nas, u kojoj je njegova ekipa osvojila sve što može da se osvoji, bila fantastična, ali da se to zaboravlja i sa istim motivom kreće ispočetka ka krajnjem cilju - odbrani zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.