Šabački vaterpolisti, posle osvajanja Kupa, i državni prvaci

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabački vaterpolisti, posle osvajanja Kupa, i državni prvaci

Šabačka sportska kolekcija sinoć je dopunjena još jednom šampionskom titulom. Pobedom na Crvenom Zvezdom, u trećoj finalnoj utakmici plej-ofa, vaterpolisti Šapca prvi put su postali državni prvaci.
"Šabac, Šabac" - odzvanjalo je prepunim bazenom. Da podrže vaterpoliste u odlučujućoj utakmici došlo je oko dve hiljade navijača. Atmosfera dostojna državnog finala, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaterpolo sport koji je povezao i stare i mlade.

Posle desetogodišnjeg igranja na strani, domaći Delfini, sa rekonstrukcijom bazena, na svom terenu u punom sjaju. U vodi je zablistao i željeni pehar državnog šampiona.
"Ovo nam je kruna sezone koju završavamo sa dve titule", naglašava Gojko Pjetlović, kapiten VK Šabac, "ispisali smo istoriju, sad je vreme za slavlje, vreme za odmor."
Posle osvajanja Kupa, prvi put od osnivanja kluba i titula šampiona za Šapčane. Dupla kruna, dosanjani su sportski snovi, na ponos i gradu i ekipi.
"Ovo je veliki uspeh svih ljudi u klubu", ističe trener šabačkih vaterpolista Miodrag Mirović. "Kako kažu, riba smrdi od glave a ova naša miriše od glave, svi u klubu su dali maksimum da bi se ovo ostvarilo, prezadovoljan sam, svima im čestitam."
Nijeda bazen u Srbiji ne broji publiku kao šabački. Vaterpolu na čast, na čast i igračima, ali ne i delu pridošlih navijača. Senku na finale bacila je tuča na tribinama gde je bila Zvezdina podrška. Utakmica je prekinuta na 15 minuta.
Sportska borba obe ekipe u vodi i titula šampiona, dostojno našeg najtrofejnijeg sporta, ostali su ipak pečat finala i iznad svega.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.