SP: Moćna Srbija direktno u 1/4 finala

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Moćna Srbija direktno u 1/4 finala

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Australije obezbedila je direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Beogradu.

Puleni selektora Vladimira Vujasinovića u poslednjem kolu grupe C savladali su "kengure" sa 11:2 i sa maksimalnim učinkom najavili nokaut fazu.

Derbi dana i prve faze takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << protekao je potpunoj dominaciji domaće selekcije koja je posle 2:2 prvoj četvrtini neverovatnom serijom upisala još jedan ubedljiv trijumf. Srbije je grupnu fazu završila sa gol razlikom 88:17!

Po dva gola za srpski tim postigli su Veljko Tankosić, Nikola Lukić i Filip Radojević, dok su se po jednom u strelce upisali Petar Tomić, Ivan Gvozdanović, Radomir Drašović, Nikola Radonjić i Petar Velkić.

Golove za Australiju postigli su Samjuel Nangle i Nikolas Elpik.

U drugom meču grupe C Kina je bila bolja od Novog Zelanda sa 11:7 i sa dva trijumfa zauzela treće msto, iza Srbije i Australije. Argetnina je četvrta sa dva boda, dok Novi zeland nije osvojio nijedan bod.

U grupi B selekcija hrvatske je opravdala ulogu favorita i lako pobedila Holandiju sa 11:3, dok je Crna Gora u goleadi savladala Japan sa 18:17.

U ovoj grupi Hrvatska je sa maksimalnih 8 bodova obezbedila direktan plasman u četvrtfinale, Španija je druga sa 6, Crna Gora ima 4, Holandija 2, dok je Japan bez bodova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

MOĆNI MLADI DEFINI: Srpski vaterpolisti deklasirali i Australiju za četvrtfinale SP

Izvor: Kurir, 09.Avg.2017

Juniorska reprezentacija Srbije četvrtom pobedom u grupi osvojila je prvo mesto i direktno se plasirala u četvrtfinale Svetskog vaterpolo prvenstva u Beogradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.