SAD prave reprezentaciju od srpskih igrača

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prave reprezentaciju od srpskih igrača

Američki vaterpolo savez stipendijama, besplatnim školovanjem na koledžima i drugim povlasticama dovodi srpske sportske talente.

Srpski vaterpolisti koji studiraju na koledžu Sent Frensis

 

Ovde nemaju da im ponude ništa, osim tapšanja po leđima i slikanja sa političarima kada osvajaju medalje, pa su Amerikanci uzeli stvar u svoje ruke i napunili svoje koledž klubove mladim srpskim vaterpolistima sa ciljem da na sledećim Olimpijskim igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahvaljujući njima stignu do zlata!

 

Samo na predstojećem fajnal-foru NCAA, koji počinje 1. decembra, učestvovaće 14 naših klinaca, za koje će Ameri uraditi sve da ih privole kako bi u bliskoj budućnosti nastupali za nacionalnim tim.

 

Angažuju sve sportiste

Američki koledži u ostalim sportovima, poput odbojke, fudbala, plivanja i košarke, sve više angažuju studente sa prostora Srbije i Hrvatske.

Univerziteti koji osvajaju titule u "evropskim sportovima“ u svojim timovima kao ključne igrače imaju klince iz pomenutih država, a najbolji tim fajnal-fora u svakom od navedenih sportova obavezno ima bar po jednog srpskog sportistu.

Nakon što je Univerzitet Južna Kalifornija zahvaljujući treneru Jovanu Vaviću i njegovom sinu, beku Nikoli, četiri puta uzastopno osvajao titulu koledž prvaka SAD, ostali univerziteti počeli su masovno da angažuju srpsku decu.

 

Najodvažniji u ovom poduhvatu bio je bruklinski univerzitet Sent Frensis, koga sa klupe predvodi Igor Samardžija, a kompletnu startnu postavu čine naši studenti. "Terijeri“ će u svom trećem nastupu na fajnal-foru pokušati da prekinu dominaciju "trojanaca“ iz Kalifornije, pa ne bi trebalo da nas čudi ukoliko selekciju SAD na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine budu činili Srbi.

 

"Ovde imaju svoju, srpsku kuću, u kojoj žive i uče njih osmorica. To je kuća sa tri spavaće sobe i velikim dnevnim boravkom, na čijem zidu visi srpska trobojka. Oni ovde dolaze kao već oformljeni vaterpolisti, a koledž im obezbeđuje najbolje moguće uslove za učenje i trening", kaže trener "terijera“ Igor Samardžija.

 
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SAD prave reprezentaciju od srpskih studenata

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2012, 01:03

Američki vaterpolo savez stipendijama, besplatnim školovanjem na koledžima i drugim povlasticama dovodi srpske sportske talente... ..Srpski vaterpolisti koji studiraju na koledžu Sent Frensis.. .. ..Ovde nemaju da im ponude ništa, osim tapšanja po leđima i slikanja sa političarima kada osvajaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.