Radnički pobedio vaterpolo reprezentaciju SAD u humanitarnoj utakmici

Izvor: Blic, 14.Feb.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički pobedio vaterpolo reprezentaciju SAD u humanitarnoj utakmici

Vaterpolisti Radničkog Kon Tiki savladali su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, rezultatom 9:6, u prijateljskom susretu humanitarnog karaktera, na kom se prikupljao novac za lečenje mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba. >

Rezultat je bio u drugom planu, pa su oba trenera pružila šansu svim igračima.

Najefikasniji akter susreta bio je Filip Filipović sa četiri pogotka, dva je postigao Boris Popović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a po jedan Vedran Ćirković, Boris Zloković i Đorđe Filipović. Na drugoj strani Aleks Bouven je prednjačio sa dva gola, a jednom su se u strelce upisali Aleks Obert, Den Metjulas, Bret Bonani i Tomas Dansten.

Pored ove utakmice, Kragujevčani i Amerikanci su u prethodna četiri dana odradili i nekoliko sparing-mečeva, a zajedno će trenirati do subote, kada će izabranici Dejana Udovičića otputovati.

Zahvalvši se gradu Kragujevcu i Vaterpolo klubu Radnički na svemu što su uradili za njegovu reprezentaciju, Dejan Udovičić je rekao da mu je drago što je imao priliku da bude učesnik ovog humanitarnog događaja.

>

Trener Radničkog, Dejan Jovović, istakao je da ovo nije poslednja humanitarna akcija koju će njegov tim organizovati za Aleksandra.

"Imamo veliku želju da pomognemo našem mladom sugrađaninu u oporavku. Želimo mu da što pre počne normalno da živi svoj život. Izrazio bih veliku zahvalnost reprezentaciji Amerike koja nam je izašla u susret da organizujemo ovaj veliki meč", izjavio je Jovović, a prenosi zvanična internet stranica Radničkog.

>

Aleksandar Prijović, dečak zbog kog je ova utakmica i odigrana, rekao je da je veoma srećan što se ovako veliki događaj organizovao za njega i zahvalio se članovima reprezentacije SAD i Radničkog.

Radnički Kon Tiki – SAD 9:6 (4:2, 1:1, 0:3, 4:0)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 500. Sudije: Jovančević (Vrnjačka Banja) i Milojević (Kraljevo). Igrač više: Radnički 8(4), SAD 5(3). Peterac: Radnički 1(1).

Radnički: Radić, Burić, B. Popović 2, Korolija, Ćirković 1, Bogdanović, Ćirić, Basara, Zloković 1, F. Filipović 4, Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović, Šormaz, Mijatović. Trener: Jovović.

SAD: Baron, Kliri, Obert 1, Kimbel, Metjulas 1, MekKlintik, Semjuels, Bonani 1, Bouven 2, MekKonel, Rozental, Dansten 1, Holand. Selektor: Udovičić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.