Prošao novi statut VS Srbije

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Dec.2011, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošao novi statut VS Srbije

Centralna tema redovne Skupštine Vaterpolo saveza Srbije, održane u petak u hotelu „M“, bilo je usvajanje Statuta VSS.
Novi Statut je prihvaćen, ali po ovoj temi se najviše diskutovalo. Naime, bilo je zamerki na stavku po kojoj se u jednu spajaju funkcije predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora. Na ovim pozicijama trenutno su Uroš Marović, odnosno Velibor Sovrović.

Zoran Vučković, predsednik Upravnog odbora Vaterpolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << saveza Vojvodine, je izneo stav UO VSV po kome je i dalje potrebno da postoje dve funkcije. Zbog toga da bi predsednik Skupštine bio „kopča“ za sportski deo funkcionisanja vaterpola, ličnost koja iza sebe ima bogatu karijeru, dok predsednik UO i VSS , kao i do sad, treba da se bavi operativnim funkcijama.
Protiv objedinjavanja dve funkcije je i VK Vojvodina, u čije ime je govorio Živa Cvetićanin, potpredsednik Skupštine VSS. I on je kazao da kadrovi iz vaterpola treba da nađu svoje mesto u rukovodećim organima, a kao lošu stranu objedinjavanja predsedničkih mesta naveo je spajanje funkcija upravljanja, usvajanja i izricanja disciplinskih mera u jednu.
Marko Stefanović, generalni sekretar VSS, je obrazložio predlog Statuta dok je bivši generalni sekretar VSS, a danas koordinator za domaća takmičenja Dejan Perišić je podsetio da je i ranije, od 2003. do 2006. Savez imao samo jednog predsednika, bio je to Uroš Marović, a kasnije su funkcije razdvojene.  Sednici je prisustvovalo 27 delegata, za novi Statut glasalo je 25, a protiv dva člana Skupštine.
Sve odluke, izuzimajući Statut, su donete jednoglasno, a članovi Skupštine su se razišli poželevši jedni drugima sve najlepše u 2012. godini.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.