Problemi niškog vaterpolo kluba  Nais

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi niškog vaterpolo kluba "Nais"

Jedini niški vaterpolo klub "Nais" primoran je, kažu, da istupi iz Regionalne Jadranske lige zbog novca. Pošto su očekivali pomoć od grada, a dobili odgovor da para nema, u klubu smatraju da se grad ne odnosi na pravi način prema ovom sportu koji u Nišu privlači veliki broj mladih i u klubu i u publici.
Istupanje iz prestižne Jadranske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige koja okuplja najbolje vaterpolo klubove iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore veliko je razočarenje za vaterpoliste.

"Mi smo se borili pet godina da uđemo u regionalnu Jadransku ligu. Iz prve B lige ušli smo u prvu, sad smo uspeli da uđemo u regionalnu. Bilo bi stvarno šteta kad bi ispali iz lige", kaže Nemanja Šilj, kapiten.
"Sad dolazim u situaciju da možda tražim drugu sredinu i razmatram ponude neke koje sam već imao i možda odem iz Niša za sledeću sezonu", kaže Igor Lazić, vaterpolista.
Problemi kluba nastali su kada je iz novog gradskog rukovodstva stigla informacija da rebalansom budžeta nikako ne može biti izdvojeno 5 miliona dinara za ovaj klub, iako je to obećanje prethodnog rukovodstva grada, jer, kažu, para nema.
Gradskom rukovodstvu u ovoj situaciji obratili su se za pomoć i sami vaterpolisti. Ali, sem sredstava predvidjenih budžetom za ovu godinu, što iznosi 6,8 miliona dinara, obećanja za novac iz rebalansa budžeta nije bilo.
Kako je, kažu, sponzore teško naći, i malo nade polažu u to, a putovanja i boravak u Hrvatskoj i Crnoj Gori radi utakmica koštaju, istupanje iz Regionalne Jadranske lige rukovodstvo kluba vidi kao jedinu mogućnost, iako to povlači i niz negativnih posledica.
"Šteta bi mogla da bude finansijske prirode, možemo da dobijemo do tri godine kaznu za neučestvovanje i istupanje iz regionalne lige. Naravno šteta bi bila i odlazak igrača koji su ponikli na niškom bazenu, i naravno šteta za nišku decu koja ne bi imala prilike da gledaju vrhunski vaterpolo ovde u Nišu", kaže Milan Krstić, predsednik Vaterpolo kluba Nais.
Ulazak u Jadransku ligu i ponovni plasman, bio je vrlo težak i zahtevao značajne rezultate, pa bi, kažu, napuštanje lige značilo veliki korak unazad za niški vaterpolo. A povratak u ligu bio bi još teži s obzirom na predviđenu kaznu.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.