Prlainović na čelu Udruženja za zaštitu igrača

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Apr.2013, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prlainović na čelu Udruženja za zaštitu igrača

Položaj sportista u vaterpolu nije idealan.
(FOTO: N. Negovanović)
Odnosi klubova prema igračima su često vrlo loši, dugovanja na sve strane ih stavljaju u podređen položaj.
Zato i vrhunski igrači nemaju mnogo mogućnosti u izboru kluba.
Grupa svetskih vaterpolo asova, većinom osvajača olimpijskih i svetskih medalja, ušla je u pionirski, ali važan projekat.
U ponedeljak je zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << objavljeno da je formirano Svetsko udruženje vaterpolista sa ciljem zaštite prava igrača.
Među 17 osnivača su i dvojica srpskih velikih igrača, Andrija Prlainović i Petar Trbojević.
Ideja je potekla od američkog reprezentativca Tonija Azeveda, on me je pozvao pre oko dva meseca, predočio mi je inicijativu i prihvatio sam da se uključim u projekat – kaže Andrija Prlainović:
Udruženje je tek u začetku. Osnivački skup biće održan u julu, tokom Svetskog prvenstva u Barseloni tada će se i jasnije definisati osnovni ciljevi i prvi potezi asocijacije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.