Prlainović: Nažalost, ovo je naša realnost

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 09:23

Prlainović: Nažalost, ovo je naša realnost

Bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović prokomentarisao je eliminaciju "delfina" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Srbija je poraženna od Hrvatske 15:13, posle dramatičnog preokreta rivala u Dohi.

"Delfini" su promašili dva peterca i još nekoliko zicera u trenucima kada se meč "lomio".

Prlainović, sada igrač Marseja, dva puta je bio šampion sveta sa Srbijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a čak pet puta najbolji u Evropi.

"Nema se tu šta previše filozofirati, s tri odbrane se jako teško prolazi četvrtfinale protiv protivnika koji je u najmanju ruku jednako kvalitetan. Da, jako čudna utakmica. Vrlo loše odbrane u prve dve četvrtine. Čak i u nastavku, vrlo loše s obzirom na to da je ovo bio susret za polufinale. Na početku, vrlo loš igrač manje Hrvatske i Srbija se, dok je imala dobru realizaciju, mogla i morala odvojiti. Međutim, kako sam već rekao, ne možeš dobiti ovakvu utakmicu kad ti golman u trećoj četvrtini obrani prvu loptu", rekao je Prlainović za "Indeks".

Legenda srpskog vaterpola ističe da problem Srbije nije samo manjak kvaliteta.

"Ne postoji ekipa na svetu koja s tri odbrane može proći u polufinale. Istina, bilo je tu šuteva koji su prolazili jer odbrana nije bila postavljena kako treba. S ovakvom igrom u odbrani, bilo bi jako teško i protiv ekipe koja je slabija kvalitetom od nas. U pojedinim trenucima je bilo previše dekoncentracije, a bilo je i manjka blokova u situacijama kad je Hrvatska imala igrača više. Odbrana je ranije uvek bila najjači adut srpske reprezentacije. Na tome smo bazirali svoje uspehe, a sad je to druga priča. S ovakvom odbranom nemamo se nadati čemu više od ovoga. Kad smo osvajali medalje u poslednjim decenijama, uvek smo bili na malo primljenih golova. To nam je bila najveća snaga, a sad se to promenilo".

Očigledan je pad srpskog vaterpola posle odlaska Prlainovićeve generacije koja je osvojila olimpijsko zlato u Tokiju 2021.

"Ne bih pominjao moju generaciju, to ne treba ni upoređivati. Pad je očigledan. Jednostavno, Srbija u nekoliko poslednjih godina nije dobila značajna osveženja koja smo očekivali da će dobiti. Nakon Mandića i Jakšića, koji su sad već među najiskusnijima, kroz domaće klubove nismo stvorili klasne igrače za reprezentaciju. To je tako, s tim moramo živeti i to je trenutna situacija", kaže Prlainović.

"Najveći dobitak ovog SP je plasman na Olimpijske igre u Parizu. S obzirom na sve, čak smo se i toga pribojavali, ali srećom to smo ostvarili. Ko zna, možda će u Parizu biti više sreće pa da napravimo neki korak više u odnosu na EP i SP".

Da li je narušen kult reprezentacije u poslednje tri godine.

"Ne bih rekao da je narušen kult reprezentacije. Niti jednom igraču ne mogu zameriti ništa. Na svakoj utakmici i na ovom turniru i u Zagrebu odigrali su najbolje što mogu. Dali su sve od sebe, dali su svoj maksimum i što se tiče Srbije, ponavljam, to je naša realnost. Taj maksimum je u ovom trenutku dovoljan samo za ovo. Nažalost, ne za više od četvrtfinala. Ništa, sad treba napraviti dobru analizu za Pariz, imamo dovoljno utakmica da vidimo gde smo grešili i možda bismo mogli pokušati i s nekim drugim rešenjima", istakao je Prlainović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVO JE NAŠA REALNOST: Prlainović nabrojao sve razloge zbog čega je Srbija poražena od Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024

Legendarni vaterpolista konkretan...Trofejni srpski vaterpolista Andrija Prlainović bez dlake na jeziku je prokomentarisao eliminaciju vaterpolista Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva...“Delfini” su u Dohi poraženi od Hrvatske 15:13, mada su u većem delu meča bili ravnopravan rival sa komšijama...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.