Preminuo Nenad Manojlović

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Nenad Manojlović

Istaknuti vaterpolo stručnjak i sportski radnik Nenad Manojlović, bivši selektor SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, preminuo je danas iznenada u 57. godini.

Smrt ga je zadesila na putu prema Sofiji, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Rođeni Beograđanin, Manojlović je tokom igračke karijere najviše nastupao za Partizan. Bio je trener crno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa kojima je osvojio duplu krunu 1995, a uspešno je vodio i Niš.

Reprezentaciju SR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, Manojlović je vodio u periodu od 2000. do 2004. Na Olimpijskim igrama osvojio je srebrnu 2004. i bronzanu medalju 2000. godine.

Sa svetskih prvenstava ima srebro 2001. i bronzu 2003, sa evropskih prvenstava zlata 2001. i 2003, sa Svetskog kupa bronzu 2002. i sa Svetske lige srebro 2004. godine.

Nenadov brat Predrag Manojlović, takođe bivši istaknuti vaterpolista i sportski radnik, preminuo je pre samo dva meseca.

Datum komemoracije i sahrane Nenada Manojlovića biće naknadno objavljeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Preminuo Nenad Manojlović

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014

BEOGRAD - Istaknuti vaterpolo stručnjak i sportski radnik Nenad Manojlović, bivši selektor reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, preminuo je danas iznenada u 61. godini...Smrt ga je zadesila na putu prema Sofiji, gdje je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru, saopštio je Vaterpolo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.