Poznat sastav Hrvata za SP

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 19:29

Poznat sastav Hrvata za SP

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak saopštio je spisak od 15 igrača na koje računa na predstojećem Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Planetarni šampionat u Japanu traje od 14. do 30. jula, a na spisku su: Marko Bijač, Toni Popadić, Ivan Krapić, Josip Vrlić, Rino Burić, Andrija Bašić, Marino Čagalj, Marko Žuvela, Konstantin Harkov, Luka Bukić, Ante Vukičević, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Filip Kržić i Jerko Marinić Kragić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Brakaude" igraju u grupi C sa Mađarskom, Japanom i Argentinom, sa kojom otvrajanu šampionat 17. jula. Dva dana kasnije čeka ih derbi protiv Mađara, a grupnu fazu završavaju protiv domaćina.

Pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani će se suočiti sa 3. i 2. iz grupe D, u kojoj su smeštene Španija, Srbija, Crna Gora i Južna Afrika.

Vaterpolisti Hrvatske imaju za cilj da poprave rezultat sa prethognog planetarnog takmičenja, kada su u Budimpešti prošle godine zauzelu četvrto mesto.

Titulu šampiona sveta brane Španci, koji su bili najbolji na Margit Sigetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milutinov nema dilemu: Igram na Svetskom prvenstvu, već sam se javio Pešiću, Jokića podržati kakogod da odluči

Izvor: Danas, 10.Jul.2023, 11:12

Još koji dan i selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić će objavljivanjem spiska za Svetsko prvenstvo u Filipinima, Indoneziji i Japanu (25. avgust - 10. septembar) otkloniti sve nedoumice oko igrača na koje računa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.