Partizan i Šabac u finalu Kupa Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Šabac u finalu Kupa Srbije

Partizan je nadigrao Crvenu zvezdu i potpuno zasluženo se plasirao u finale Kupa Srbije.  Partizan - Crvena zvezda 11:5 (2:1, 1:2, 4:0, 4:2)

Zvezda je dve četvrtine bila ravnopravna, ali je u drugom poluvremenu rival, predvođen odličnim golmanom Rističevićem bio bolji.

Crvena zvezda je imala samo 1:0 i na kraju druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvrtine 3:3. Partizan je bio konstantniji, mirniji sa raspoloženim Rističevićem. U trećem delu su se crno-beli razigrali.

Postigli su četiri gola za redom, dva puta iskoristili igrača više za vodjstvo 6:3. Zvezda je u jednom trenutku kod 3:5 propustila dva igraća više, nervoza je bila u njenim redovima.

Lako je Partizan igrao, mirno, rasterećeno, sigurno u odbrani. Poslednja četvrtina je bila rasterećna na obe strane. Partizan nije propustio priliku da pobedu učini ubedljivijom 11:5.

Šabac u finalu

Peterci su rešavali pitanje pobednika prvog vrlo izbudjivog polufinala Kupa Srbije, a u finale je otišao Šabac. Šabac - Nais 10:9 (2:1, 1:1, 1:2, 3:3 - 3:2).

Vodio je Šabac 2:0, 3:1, ali se uporne Nišlije nisu predavale. Početkom poslednjeg dela posle odlične igre poveli su 5:4. Mogao je Nais i na plus dva ali je Petrović loše odradio igrača više. Usledila su dva uspešna napada Šapca sa igračem više i prednost 6:5.

Nišlije su ponovo dobile igrača više. Bolović je izjednačio na 6:6 93 sekunde pre kraja utakmice. Uzbudljiva je bila završnica. Lazić je odbranio udarac Trkulji a Milan Petrović 47 sekundi pre kraja četvrtim golom donosi Naisu. U narednom napadu izjednačenje sjajnim golom Repanovića 24 sekundi do kraja. Nais je imao poslednji napad.

Pre toga je Vasilevski zatražio tajm aut. Udarac Bolovića je Aleksić odbranio i morao je pobednik da se rešava petercima. Nervoza je činila svoje, čak pet uzastopno nerealizovanih peteraca. Na kraju je Meski postigao gol odluke za plasman Šapca u finale.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Partizanu vaterpolo 'večiti derbi' i finale Kupa

Izvor: B92, 16.Dec.2017

Vaterpolisti Partizana savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije 11:5...Crno-beli će sutra u finalu za odbranu trofeja igrati protiv Šapca, koji je u prvom polufinalu nakon peteraca eliminisao niški Nais posle peteraca 10:9 (7:7)...Finale je na programu od 20.30 sati, a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.