Orlovi još bez krila

Izvor: Press, 03.Jun.2010, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" još bez krila

Reprezentacija Srbije odigrala 0:0 protiv Poljske na drugom pripremnom meču u Austriji! U "vaterpolo uslovima" izbranici Radomira Antića pravo lice pokazali tek u nastavku, ali to nije bilo dovoljno da se bar jednom zatrese mreža rivala

Na pobedu ćemo morati da sačekamo do subote i meča sa Kamerunom! Fudblaska reprezentacija Srbije remizirala je sa Poljskom na drugoj pripremnoj utakmici u Austriji, ali selektor "orlova" >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posle 90 gladijatorskih minuta može da se oseća kao pobednik. U danu kada su u celoj Austriji pas i mačka spavali zajedno, po kiši koja nije prestajala do poslednjeg sudijskog zvižduka, strateg našeg tima uspeo je da pred istorijske izazove sačuva kompletan kadar (Vidić preskočio meč zbog stomačnih problema). A, motivisani Poljaci su se u nekoliko navrata baš nameračili da iz stroja izbace neke od najjačih srpskih aduta.
Istina je da "orlovi" tokom 180 minuta igre na priprema u Austriji nisu postigli gol, ali sinoć u Kuvštajnu pokazali su kudikamo više nego u sudaru sa Novim Zelandom. Igra srpske reprezentacije posebno je imala ozbiljne obrise u drugom poluvremenu sinoćne predstave kada je nedostajao bar promil snage ili jedan kvalitetan završni pas da se Poljaci bace na patos.


Iznenađenim visokom formacijom Poljske reprezentacije, čija je poslednja linija stajala na 40 metara od gola Fabijanskog, "orlovima" je trebalo dobrih pola sata da počnu da prepoznatljivim probojima po bokovima stvaraju opipljive šnase. Igrači Franciščeka Žmude, agrisivni kao hijene, sparing u Kufštajnu očigledno nisu shvatili kao pripremnu utakmicu, tako da su igrom na ivici faula obezbedili inicijativu u većem delu prvog poluvremena. Iziritiran preoštom igrom rivala i startom posle kojeg je lako moglo da mu "prošeta" koleno, Dejan Stanković je brzo ušao u raspravu sa Peškom, dok je Lane Jovanović pogledom tražio arbitra Drabeka.
Selektor Antić iskoristio je nastavak da šansu pruži ostalim igračima, proba razne taktičke varijante, ali smo u takvoj situaciji pokazali mnogo više od Poljaka. Težak teren ukočio je "orlove" kada su ispred sebe imali brisan prostor ili otvorenu poziciju za udarac. Kako su samo, u očajanju, graknuli naši zemljaci 17 minuta pre kraja susreta: Dragan Mrđa je izbegao ofsajd poziciju na desnoj strani, uputio kvalitetan centaršut i kada se očekivalo da Pantelić rutinskom realizacijom savlada Fabijanskog, on je prebacio gol. Valjda će na Mundijalu imati više sreće.
Takođe, treba naglasiti da se Zoran Bambi Tošić svojski potrudio da pokaže Antiću da na njega može ozbiljno da računa, dok je Vidićev "dubler" Neven Subotić takođe solidno obavio zadatak...

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.