Oluja izduvala “balon” u Petnici, otkazan plivački miting

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja izduvala “balon” u Petnici, otkazan plivački miting

Umesto da danas prisustvuju prvom plivačkom i vaterpolo mitingu na zatvorenom bazenu, Valjevci moraju da popravljaju “balon” nad olimpijskim bazenom u SRC Petnica, jer ga je jučerašnji jak vetar od 24 metra u sekundi “izduvao”.

Dogodio se najnepovoljniji mogući scenario za “balon” koji je prethodnih meseci montiran nad petničkim bazenom, kako bi posle decenija čekanja Valjevci imali zatvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plivački objekat - jak vetar i nestanak struje. Otkazalo je automatsko paljenje agregata, usled čega je došlo do ispuštanja vazduha u samom “balonu”, nakon čega se on izduvao.

- Automatski agregat je naštelovan da se pali kada pritisak padne ispod jednog bara. Međutim, vetar je bio takve jačine da je pre aktiviranja agregata srušio ceo “balon”. Po uviđaju ekipe montera iz kompanije “Artech”, koji su došli na lice mesta, konstatovali smo da je došlo do manjih oštećenja na samom platnu koja će sanirati u naredna dan-dva. “Balon”, kada nestane električne energije, projektovan je na udare vetra do 70 kilmetara na sat, tako da je potrebno samo da se automatski agregat našteluju da se pali na 1,4 bara, kako ne bi dolazilo do nove havarije – objašnjavaju u Ustanovi “Valis” koja gazduje kompleksom u SRC Petnica.

Na danas otkazanom svečanom otvaranju “balona”, trebale su da budu odigrane revijalne vaterpolo utakmice mlađih kategorija reprezentacije Valjeva sa ekipama “Radnički Kon-Tiki” i “Partizan”, uz prisustvo ministra sporta Vanje Udovičića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.