Nova medalja za španski vaterpolo – 10. na svetskim prvenstvima

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 11:44

Nova medalja za španski vaterpolo – 10. na svetskim prvenstvima

Vaterpolisti Španije osvojili su treće mesto na svetskom prvenstvu u Dohi savladavši selekciju Francuske rezultatom 14:10 (4:1, 5:3, 2:2, 3:4).

Aktuelnim evropskim prvacima ovo je treća bronza na svetskim prvenstvima ukupno i treća uzastopna na svetskoj smotri.

Do sada, tri puta su bili svetski prvaci i čak četiri puta gubili su u finalima.

Poslednji put svetsko zlato osvojili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Budimpešti 2022.

Zanimljivo da im je evropsko zlato osvojeno pre mesec dana u Zagrebu bilo prvo u istoriji, a tri puta su bili trećeplasirani na evropskim prvenstvima.

U meču sa Francuzima opravdali su ulogu favorita i već do poluvremena usmerili meč u željenom pravcu - taj deo meča završen je vođstvom ekipe Davida Martina 9:4.

Francuzi su najbolje partije u Dohi pružali upravo u drugom poluvremenu, tako su i stigli do polufinala, međutim Španci su bili "prevelik zalogaj" za najveće iznenađenje turnira, pritom je i minus koji su morali da jure bio veliki.

Do daljeg, Francuzima će jedina medalja u vaterpolu na velikim takmičenja biti evropsko srebro osvojeno daleke 1927. godine.

Ranije danas odigran je i meč za sedmo mesto - Mađarska je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Crnu Goru 18:16 (u regularnom delu bilo 14:14).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Hrvatske treći put osvojili titulu svetskog prvaka, Srbija šesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2024

Vaterpolisti Hrvatske treći put su osvojili titulu svetskog prvaka pošto su danas u finalu Svetskog prvenstva pobedili Italiju posle peteraca rezultatom 15:13 (11:11 - 2:3, 3:2, 3:2, 3:4).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.