Neozbiljni pesimisti i himna vaterpolista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neozbiljni pesimisti" i himna vaterpolista

Najpopularniji somborski bend "Neozbiljni pesimisti" napravio je novu navijačku himnu pod nazivom "Idemo" napred Srbijo, kao podršku vaterpolo reprezentaciji Srbije koja je započela odbranu titule šampiona Evrope osvojene prošle godine u Budimpešti. Ovo je prvi put da jedan muzički sastav pravi himnu u čast vaterpolo reprezentacije Srbije.

"Ideja za pravljenje pesme, došla je od našeg prijatelja Lazara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Predložio mi je da napravimo ovu pesmu za himnu za vaterpoliste, pošto smo mi već imali nekog iskustva sa himnama, onda smo to napravili, to se nama svidelo i poslali smo savezu i organizaciji Evropskog prvenstva. Oni su rekli, mi ovo nismo planirali, ali nam se jako sviđa pesma, pa ćemo da uđemo u tu celu priču", kaže Igor Olujić.

U snimanju spota učestvovali su sportisti, glumci, književnici, muzičari i mnogi drugi koji zajedno čine humanitarni, sportski i muzički projekat – Šampioni srca. Na taj način pružena je podrška muškoj i ženskoj vaterpolo reprezentaciji Srbije.

"Mi smo tražili na čin da pomognemo vaterpolo reprezentaciji, i prvo smo tražili da igramo, oni su rekli ne dolazi u obzir, pojavićete se u spotu, možete nam pomoći sa recimo pet sekundi pojavljivanja u spotu, to je najviše što od vas želimo", kaže Daško Milinović.

Inače, projekat ima i humanitarni karakter jer će od novca dobijenog prodajom autentičnih majica sa kultnim likovima iz srpske istorije, Nikole Tesle i Nadežde Petrović sa foto-montiranim vaterpolo kapicama, biti kupljene igračke za decu Zvečanske i one koji vode borbu sa rakom. Majice možete nabaviti putem Fejsbuk stranice Šampioni srca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.