Nadamo se zlatu u Budimpešti

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadamo se zlatu u Budimpešti"

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić izrazio je uverenje da će Srbija na predstojećem Evropskom prvenstvu osvojiti zlatnu medalju.

"Nadam se da ćemo da osvojimo peto zlato u Mađarskoj, posebno jer nam je ova godina olimpijska i mnogo bi nam značio taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trofej", rekao je Jelenić u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Najavio je da će sledeća utakmica Svetske lige biti igrana u Novom Sadu i zahvalio je vaterpolo klubu Vojvodina i Gradu Novom Sadu na gostoprimstvu.

Reprezentativac Duško Pijetlović rekao je da, ako igrači daju sebe "stoprocentno i uz malo sportske sreće", moguće je da dođu do medalje.



"Najviše bismo želeli zlato",
rekao je Pijetlović, a preneo je gradonačelnikov kabinet.

Miloš Vučević je poželeo dobrodošlicu vaterpolistima Srbije, ali i Crne Gore, sa čijom nacionalnom selekcijom Srbija igra pripremne utakmice na bezenima u sportskom centru "Slana bara" u Novom Sadu.

On je poželeo reprezentativcima Srbije da po peti put uzastopno budu evropski prvaci.

Vučević je dodao da će sledeće godine, kada bude završena rekonstrukcija zatvorenih bazena na novosadskom Spensu, uslovi za pripreme biti još bolji.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu biće održano od 12. do 26. januara ove godine u Budimpešti.

Srbija, koja je aktuelni prvak Evrope, igraće u grupi B sa Rumunijom, Holandijom i Rusijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.