NIŠTA OD ODBRANE TITULE: Mađarska bolja od Srbije u finalu SP

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 20:10

NIŠTA OD ODBRANE TITULE: Mađarska bolja od Srbije u finalu SP

Delfini 17 minuta bez gola.

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu svetskog šampiona pošto je u finalu planetarne smotre u Bukureštu poražena od selekcije Mađarske sa 12:17 (3:3, 2:1, 3:0, 4:3). Ovo je pet uzastopni put da se Srbija našla na podijumu i drugi put da je osvojena srebrna medalja, dok je Mađarska stigla do treće krune koliko ima i Srbija.

Mađarska je Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savladala i u prvoj fazi takmičenja 17:15, ali je finale bilo znatno manje neizvesno. Srbija nijednom u finalu nije imala vođstvo, a samo je u tri navrata imala nerešen rezultat. Mađarska je uspela da napravi seriju od 6:0 pošto je Gladović postigao pogodak za Srbiju tri minuta pre poluvremena, a tada su počeli problemi Delfina u napadu koji su trajali narednih 17 minuta, pa su Mađari pomenutom serijm praktično i rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji u redovima novog svetskog šampiona bil isu David Tatrai i Vince Pal Vigvari sa po tri gola. Kod Srbije je Petar Stanić postigao tri gola, dok je jedan manje postigao Viktor Urošević.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.