Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 22:46

Mladi vaterpolisti ostali bez svetskog zlata posle peteraca, Mađari rastužili Srbiju

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu za igrače do 18 godina, pošto je u finalu posle peteraca poražena od selekcije Mađarske 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4).
Meč je u regularnom delu završen bez pobednika – 11:11.

Mladi vaterpolisti Mađarske su pogodili svih pet peteraca. U selekciji Srbije Petar Stanić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije iskoristio peterac u četvrtoj seriji, što je bilo dovoljno da Mađarska postane šampion sveta.
Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Aleksandar Kovačević sa tri gola, dok su Marko Dimitrijević, Nikola Kojić i Bogdan Gavrilović postigli po dva pogotka.
U reprezentaciji Mađarske najbolji je bio Akos Nađi sa tri gola, dok su Rolans Gast i Peter Salai dodali po dva.
Bronzanu medalju osvojila je selekcija Španije, koja je pobedila Holandiju 13:11.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mladi vaterpolisti Srbije poslije peteraca ostali bez zlata

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2022

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Beogradu za igrače do 18 godina, pošto je večeras u finalu poslije peteraca poražena od selekcije Mađarske 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.