MITROVIĆ: Dali smo maksimum

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 11:49

MITROVIĆ: Dali smo maksimum

VAterpolo reprezentacija Srbije zauzela četvrto mesto na SP.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Fukuoki pošto je u meču za treće mesto poražena od Španije 9:6. Golman reprezentacije Branilsav Mitrović smatra da su Delfini dali maksimum u ovom trenutku.

 - Videla se velika želja da osvojimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medalju i to me čini zadovoljnim. Ali, ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara, ali to se nije dogodilo - rekao je Mitrović. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rešenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Verujem da možemo mnogo bolje. Ako ovako nastavimo da radimo, da se bodrimo, da budemo tim kao što smo bili ovde, onda možemo da se nadamo borbama za medalju.

Najbolji strelac prvenstva sa 25 golova Strahinja Rašović rekao je da ostaje žal za medaljom, ali da je činjenica da je napravljen iskorak u odnosu na prošlu godinu.

 - Tada smo bili peti na Svetskom, deveti na Evropskom, a ovde smo igrali za medalju. Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas, a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom, ali sve je to deo procesa u kojem se nalazimo. Idemo napred. Što se tiče titule najboljeg strelca uvek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima jer da njih nije bilo, ne bi ni bilo ovih golova - poručio je Rašović.

Marko Radulović rekao je da je razočaran jer ovaj tim nikada ne sme da bude zadovoljan četvrtim mestom i uvek samo medalja mora da bude u glavi.

 - Nećemo mentalitet četvrtog mesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka, ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za medalju. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vreme željeni rezultat - istakao je Radulović.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.