Indeks: Navijajmo za pretučene srpske klince

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeks: Navijajmo za pretučene srpske klince

Hrvatski portal index.hr je na sinoćnji napad u Zagrebu na juniore beogradskog vaterpolo kluba Partizan, koji učestvuju na tradicionalnom turniru "Mali medo", danas reagovao tekstom u kojem poziva da se "pokaže bolja Hrvatska" i "dođe da se navija za pretučene srpske vaterpolo klince".

"Petnaestogodišnja deca doživela su strašan šok i zadobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << telesne ozlede. Deca su nakon toga svejedno odigrala utakmice. Utakmicu igraju i večeras", navodi hrvatski portal.

Navodi se da je "jedno dijete pretučeno na način da ima teške telesne povrede, nekoliko ih je lakše povređeno, a ostali su u šoku".

"Idioti koji su napali decu koja su s radošću došla u Zagreb da igraju vaterpolo protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države?", stoji u tekstu.

Hrvatski portal navodi da su "uprkos napadu, mladi vaterpolisti ostali u Zagrebu i nastavili su turnir, a večeras u 20 sati na otvorenom bazenu na Šalati igraju u finalu".

"Dakle, turnir će se nastaviti, igrači Partizana uprkos skandaloznom napadu na njih sportski će odigrati takmičenje do kraja. Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma. Hajdemo, ko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste", zaključio je hrvatski portal.

Predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić potvrdio je za taj portal da mladi Beograđani nastavljaju turnir.

''Najpre, izrazio bih žaljenje zbog napada koji se dogodio. Ne znam šta bih rekao, osim da u ime Hrvatskog vaterpolo saveza osuđujemo to što se dogodilo i smatramo da takvom ponašanju nije mesto u sportu. Dogodilo se što se dogodilo, užasno mi je žao zbog toga, ali turnir će se nastaviti, a igrači Partizana odigraće ga do kraja'', rekao je Bukić za index.hr.

Hrvatski portal je naveo kako je predsednika vaterpolo klub Medveščak Zorana Curiša i trenera kadeta Partizana Zorana Bartuša "uspeo da ulovi kako se zajedno druže uoči večerašnjeg finala kadetskog turnira ''Mali medo''.

Treneri Medveščaka i Partizana rekli su kako je potrebno smiriti tenzije.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.