Hrvati slavili 23 razlike – na pobedu su od meča sa Srbijom i plasmana na OI

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 17:45

Hrvati slavili 23 razlike – na pobedu su od meča sa Srbijom i plasmana na OI

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske pobedila je Južnoafričku Republiku 29:6 u trećem kolu grupe A na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

Tako se ekipa Ivice Tucka plasirala u osminu finala gde je čeka bolji iz meča Brazila i Kine, a u slučaju trijumfa u tom meču u 1/4 finalu će igrati sa Srbijom.

Hrvatska bi prolaskom u četvrtfinale i osigurala plasman na ovogodišnje Olimpijske igre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Parizu, što je Tucak istakao kao primarni cilj ovog turnira.

Hrvatski vaterpolisti već su u prvoj četvrtini imali pet pogodaka prednosti (7:2), a to je do poluvremena poraslo na +11.

Finalista prethodnog Evropskog prvenstav do kraja je rutinski priveo meč kraju i završio ga sa 23 gola razlike.

Hrvatska je Svetsko prvenstvo otvorila slavljem nad Australijom (13:8), nakon čega je u direktnoj borbi za prvo mesto u grupi izgubila od aktuelnog evropskog prvaka Španije (10:6).

Prvu fazu tako je završila sa šest bodova, dok je Španija na vrhu sa maksimalnih devet bodova.

Hrvatska će utakmicu osmine finala igrati u nedelju prepodne.

"Potpuno je svejedno ko će biti protivnik, bolja smo reprezentacija. Tu utakmicu s pravim ulaskom moramo dobiti, a onda kada to završimo sa očekivanim epilogom, onda se okrećemo prema četvrtfinalu. Znamo da to u ovom trenutku mogu biti SAD ili Srbija", rekao je Tucak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.