HRVATSKA JE NAJBOLJA NA SVETU: Nisu se predavali ni kada je izgledalo da je gotovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 18:35

HRVATSKA JE NAJBOLJA NA SVETU: Nisu se predavali ni kada je izgledalo da je gotovo

Uzbudljiv duel je viđen u Dohi.

Hrvatska je prvak sveta u vaterpolu. U finalu u Dohi su slavili protiv Italije posle izvođenja peteraca. U regularnom toku je bilo 11:11, a Hrvati su pogodili četiri od pet penala, dok su Italijani samo dva puta bili uspešni od četiri šuta sa pet metara.

Dramatičan regularni tok je završea je rezultatom 11:11, pošto je Burić na pet sekundi do kraja postigao izjednačujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodak. U tom trenuntku je i Marko Bijač otišao sa gola i uspeli su da dođu do peteraca.

Tamo je već u drugoj seriji indisponirani Loren Fatović promašio, ali Italijani nisun uspeli da pogode u trećoj (Gonzalo Ečenike pogodio prečku) i četvrtoj seriji (Anić odbranio Frančesku Di Fulviu)  i titula je zasluženo pripala Hrvatima, je je u petoj seriji Marko Žuvela bio siguran. Naravno ne bi bilo nezasluženo ni da su Kampanjini momci došli do trofeja.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov as četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan. Za Italiju Andrea Fondelli je dao pet pogodaka, po dva su dodali Frančesko Di Fulvio i Nikolas Prešuti, a po jedan Luka Marciali i Frančesko Kondemi.

Za Hrvatsku je ovo treći naslov svetskog prvaka, nakon Melburnaa 2007. i Budimpešte 2017.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.