Firenca zagrevanje za Šangaj

Izvor: Politika, 10.Jun.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firenca zagrevanje za Šangaj

„Molio bih medije da nam pomognu tako što neće stvarati atmosferu da moramo da napravimo dobar rezultat u Svetskoj ligi”, kaže kapiten vaterpolo reprezentacije koja se danas sa Zlatibora vraća u Beograd

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić i igrači Filip Filipović, Nikola Rađen i Vanja Udovičić rekli su da će predstojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << turnir Svetske lige u Firenci biti samo zagrevanje za Svetsko prvenstvo.

– Tek od juče smo u punom sastavu, ali radimo po utvrđenom planu i programu. Bitno je da što pre uhvatimo ritam i stignemo reprezentacije koje su počele da treniraju pre nas, a to možemo samo dodatnim angažmanom. Ne razmišljamo o medalji, već samo o plasmanu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine – rekao je selektor Dejan Udovičić.

On je dodao da Andrija Prlainović i Slobodan Soro imaju lakše povrede, ali da će biti spremni do početka takmičenja:

– U Firencu će putovati 16 igrača od 27 koliko ih je na pripremama. Namerno sam napravio širi spisak, kako bi mladi stekli potrebno iskustvo.

Prvu utakmicu u Firenci reprezentacija Srbije igraće 21. juna protiv Kine. U grupi A još su selekcije SAD i Italije. Turnir traje do 26. juna.

– Na Zlatibor smo došli da se osvežimo i spremimo za nastavak priprema u Beogradu. Bitno je da u Italiju odemo bez povređenih igrača. Jeste da branimo zlato osvojeno prošle godine u Nišu, ali naš primarni cilj je plasman na Olimpijske igre u Londonu – poručio je Nikola Rađen.

Reprezentacija koja osvoji Svetsku ligu plasiraće se na Olimpijske igre, dok će ostale selekcije svoju šansu tražiti na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula.

– Molio bih medije da nam pomognu tako što neće stvarati atmosferu da moramo da napravimo dobar rezultat u Firenci. Sigurno je da će svi igrači dati maksimum, ali lično bih više voleo da sada budemo osmi, a u Šangaju prvi – rekao je kapiten reprezentacije Srbije Vanja Udovičić.

Filip Filpović je ocenio da će igrači i pored nedavno završene naporne sezone u klubovima učiniti sve da se što brže oporave za utakmice u nacionalnom timu:

– Imaćemo mali broj treninga, ali verujem da ćemo biti spremni za početak Svetske lige. Bitno je da taj turnir iskoristimo kao zagrevanje za Šangaj. Umorni smo, ali kada je reprezentacija u pitanju tako nešto nije bitno.

Reprezentativci Srbije danas se vraćaju u Beograd, a pripreme će nastaviti na bazenu sportskog centra Košutnjak, do 20. juna kada putuju u Firencu.

Beta

objavljeno: 11.06.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.