Dramatična pobeda Crne Gore na startu EP

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 19:57

Dramatična pobeda Crne Gore na startu EP

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Francuske u Dubrovniku (20:19) u prvom meču grupe A Evropskog prvenstva.

"Ajkule" su posle uzbudljivog susreta, koji je posle regularnog dela završen rezultatom 10:10, pobedile "trikolore" posle penal serije – 10:9.

Junak je bio Petar Tešanović, koji je odbranio pokušaj bivšeg crnogorskog reprezentativca Iga Kruzije.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore u regularnom delu bio je Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Matković sa tri gola. U reprezentaciji Francuske najbolji je bio Tomas Verno sa četiri pogotka.

U okviru grupe B, Italija je bila ubedljiva protiv Gruzije u Zagrebu rezultatom 22:5.

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Andrea Fondeli, koji je postigao pet golova. Najbolji u selekciji Gruzije sa dva gola bio je Stefan Pješivac.

Podsetimo, Srbija kontinentalno prvenstvo započinje u petak od 17.00, utakmicom protiv Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.