Delfini protiv Kanade u borbi za polufinale

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini protiv Kanade u borbi za polufinale

Vaterpolisti Srbije sastaju se sa selekcijom Kanade od 21 čas u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige. Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić, posle pobede nad Kazahstanom u trećem meču završnog turnira Svetske lige, rekao je da je ekipa bila fokusirana tokom celog meča i da smo favoriti u četvrtfinalu.
"Držali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo koncentraciju sve vreme i nijednog trenutka nismo doveli rezultat u pitanje", rekao je Ćirić novinarima posle meča sa Kazahstanom koji su naši vaterpolisti ubedljivo dobili sa 20:6.

Srbiju u četvrtfinalu očekuje duel protiv Kanade o čijoj selekciji je Ćirić imao puno reči hvale.
"Iznenadili su Mađare, imali veliki pad protiv Japana, namučili su Španiju. Maksimalno oprezno, nema opuštanja. Apsolutni smo favoriti i to treba da pokažemo", naveo je Ćirić.
Strahinja Rašović, koji je sa pet golova bio najefikasniji igrač, rekao je da je meč bio teži nego što rezultat pokazuje.
"Nikad nije lako. Pobedili smo, a to je najbitnije. Imamo manje od 24 sata da odmorimo i spremimo za četvrtfinale sa Kanadom, koja se pokazala da je veoma ozbiljna. Nemamo pravo da ih potcenimo. Treba da nametnemo naš ritam, da vodimo glavnu reč i neće biti problema", rekao je Rašović.
Eliminacioni mečevi počinju od 15 časova kada se sastaju Mađarska i Australija, u 16.45 igraju Japan i Hrvatska, dok će se od 19.15 u bazenu naći vaterpolisti Španije i Kazahstana, a Srbija protiv Kanade igra od 21 čas.
Zbog mogućih vremenskih nepogoda u subotu, predstavnici FINA i Vaterpolo saveza Srbije su dogovorili promenu termina polufinala i utakmica za plasman.
Polufinala će se u subotu igrati od 15 i 16.45 časova. Meč za treće mesto biće na programu u nedelju od 15, dok je finale zakazano za 16.45 časova.
Samo pobednik turnira će obezbediti vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DELFINI APSOLUTNI FAVORITI: Vaterpolisti Srbije večeras (21.00) protiv Kanade za polufinale Svetske lige

Izvor: Kurir, 21.Jun.2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije četvrtfinalom protiv Kanade u Beogradu večeras kreće u samu završnicu Svetske lige i napad na zlatnu medalju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.