Delfini lako sa Maltežanima

Izvor: Mondo, 15.Feb.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" lako sa Maltežanima

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispisala je istoriju - dala je prvi gol i zabeležila prvu pobedu na novom turniru Evropa kup, koji se održava u Splitu.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Novo vaterpolo takmičenje - Evropa kup - otvoreno je pobedom Srbije nad Maltom 17:3 (4:0, 5:1, 5:1, 3:1).

Pre utakmice sa Maltom srpska selekcija je imala naporan plivački trening pa je možda i to razlog što je sa srpske strane počelo nepovezano, bez pravih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << akcija. Neobičnom otvaranju utakmice doprinele su i neke čudne odluke mađarskog sudije, pa je selektor "delfina" Dejan Savić već posle polovine četvrtine zatražio tajm-aut.

Miloš Ćuk je posle pet i po minuta pogodio mrežu za prvi gol kako na turniru tako i u istoriji ovog takmičenja.

Do kraja četvrtine Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Radomir Drašović parabolom su pogodili za 4:0. Lazić je dva puta obezbedio igrača više ali bez realizacije. Sa druge strane Maltežani su teško dolazili do gola, jedan zicer je zaustavio Branislav Mitrović.

Maltežani su, ipak, u drugoj četvrtini dali prvi gol, ali je potom usledila serija "delfina" - Filipović parabolom, Pijetlović i Ćuk sa pet metara, Lazić sa igračem više i Stojanović posle odlične akcije.

I treća četvrtina je počelo golom Maltežana (Kuzina). I odgovor je bio repriza drege četvrtine. Jakšić, Lazić dva puta i Ćuk sa igračem više, pa Pijetlović na dodavanje Filipovića.

Poslednji deo se pretvorio u odrađivanje posla u kojem su se kao strelci istakli Pijetlović, Viktor Rašović i Lazić.

U petak je daleko teži rival, Grčka u 17.30 časova.

Na kvalifikacionom turniru Evropa kupa u Splitu još igraju Hrvatska i Holandija. Iz ove kvalifikacione grupe na finalni turnir idu tri najbolje ekipe.

Finalni turnir od osam ekipa biće u Budimpešti prve nedelje aprila. Preostale dve grupe su u Palermu (Italija, Crna Gora, Nemačka i Rusija - dve ekipe idu dalje) i Kečkemetu (Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija - tri ekipe idu dalje).

Bazen Poljud.

Sudije: Teksido (Španija), Marijaš (Mađarska).

Igrač više: Malta 2/0, Srbija 10/7.

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J. Zemit, S. Kamiljeri, J. Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 3, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S. Rašović 1, B. Mitrović.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELFINI BEZ MILOSTI NA PREMIJERI NOVOG TAKMIČENJA: Srpski vaterpolisti razbili Maltežane u Splitu

Izvor: Kurir, 15.Feb.2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije lakom i ubedljivom pobedom nad Maltom startovala je u Evropa kupu u Splitu - 17:3.

Nastavak na Kurir...

Srbija odradila Maltu: Ćuk ušao u istoriju

Izvor: MozzartSport.com, 15.Feb.2018

  Vaterpolo reprezentacija Srbije rutinski je odradila posao na startu kvalifikacija za Evropa kup. Srbija je na turniru u Splitu ubedljivo savladala Maltu rezultatom 17:3, iako je na početku meča bilo dosta nepovezanih akcija sa srpske strane. Razlog za to verovatno leži u napornom plivačkom treningu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.