DEJAN SAVIĆ PONOVO U AKCIJI: U novom klubu ga čeka Andrija Prlainović

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 16:01

DEJAN SAVIĆ PONOVO U AKCIJI: U novom klubu ga čeka Andrija Prlainović

Očekuju se trofeji.

Legendarni selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić imenovan je za novog trenera malteške Slijeme.

Savić će zameniti španskog trenera Beta Fernandeza i odmah će preuzeti kontrolu nad timom. Fernandez je bio primoran da napusti Maltu prošle nedelje iz ličnih razloga, a klub je već najavio da će se on vratiti u Španiju na duži period.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Slijema sa zadovoljstvom objavljuje da je Dejan Savić imenovan za glavnog trenera kluba. Dejanu Saviću nije potrebno predstavljanje, jer je trenutno jedan od najboljih vaterpolo trenera na svetu. Nakon sjajne igračke karijere, u kojoj je i dalje rekorder po broju nastupa kao reprezentativac Srbije, počeo je uspešnu trenerskku karijeru. Selektor Savić uveo je reprezentaciju Srbije u zlatnu eru, osvojivši dve zlatne olimpijske medalje, tri Evropska prvenstva, šest Svetskih liga i jedno Svetsko prvenstvo.

Big Big News!!

Sliema ASC are delighted to announce that waterpolo's most decorated coach, Dejan Savic, has been appointed as the club's Head Coach with immediate effect 💙 #DejanSavic #uptheblues pic.twitter.com/qgJtyzgj1x

— Sliema ASC (@SliemaASC) April 18, 2023

- To ga je učinilo jednim od najuspešnijih trenera u istoriji modernog vaterpola. Dolazak Savića je najnoviji dolazak čoveka visokog profila u klub pošto su Plavi već dogovorili dolazak dve zvezde u klub za nacionalno prvenstvo. U stvari, Slijema je već dovela Andriju Prlainovića i ruskog strelca Dmitrija Holoda.

- Prlainović je jedan od najuspešnijih igrača i nekoliko godina radio je pod Savićevim komandom, posebno je važno što je bio sastavni deo olimpijskih reprezentacija Srbije 2008, 2012, 2016. i 2020. godine, osvojivši dve zlatne i dve bronzane medalje. Prlainović je 2012. bio najbolji strelac Olimpijskih igara sa 22 gola. Na međunarodnom nivou, Andrija je takođe pomogao reprezentaciji Srbije da osvoji dva svetska i pet evropskih prvenstava - navodi sportsdesk.com.mt.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda golferka Pejdž Spiranak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dejan Savić ima novi posao

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Bivši selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić novi je trener Slijeme, kluba iz istoimenog grada sa Malte...Najtrofejniji selektor "delfina" u istoriji bio je bez posla od 12. januara, kad je napustio mesto trenera Crvene zvezde...Na pozicji prvog stratega Slijeme nasledio je Španca Beta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.