Bez svog bazena u Prvu ligu

Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez svog bazena u Prvu ligu

Šabac - -Teško će se naći primer da se vaterpolo ekipa bez svoga bazena plasirala u viši rang takmičenja, a šabački vaterpolisti su se iz "B" lige suvereno plasirali u Prvu "A" ligu.

 Za proteklih deset godina, od kada je prestao sa radom šabački zatvoreni bazen, vaterpolisti su iz Šapca najpre dve godine trenirali i igrali utakmice u Beogradu, potom tri godine u Novom Sadu, kasnije u Obrenovcu i proteklu sezonu ponovo u Beogradu. Izgubili su samo jednu utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od beogradskog TAŠ-a. Za razliku od svojih protivnika koji imaju dva do tri treninga dnevno, Šapčani su toliko puta trenirali nedeljno, a naretko su se kući vraćali posle ponoći.

- Osnovni razlog ovakvog uspeha je izuzetan entuzijazam, čak i fanatizam kod igrača. Na treninge i utakmice odlazili su sopstvenim prevozom, a veliki je napor da posle utakmice igrači sednu za volan, pa tako do Šapca. Ekipu krasi drugarstvo i kolektivna igra, spoj iskustva i mladosti, a okosnicu čine igrači koji su u klubu već 20 godina. Prošli su put od Srpske lige, Len kupa, Prve B i konačno A lige - kaže trener Miroslav Petrović.

Za finansiranje kluba iz gradskog budžeta dobijaju trećinu potrebnih sredstava, a za ostalo se snalaze. I zbog toga svi rade sve u klubu, i nije im teško. Pored seniorskog tima na treninge van Šapca putovali su i mlađi uzrasti, i to dva puta nedeljno autobusom. U letnjem periodu koristi se otvoreni bazen u Šapcu. Podmladak broji četrdesetak članova, a veliko ohrabrenje su i devojčice zainteresovane za vaterpolo.

Od novog bazena u Šapcu koji treba da se završi do prvog juna Šapčani očekuju mnogo, a najviše vaterpolisti. Oni su još pre dve decenije pokrenuli akciju "Šabac, grad bez neplivača" i besplatno osposobili 2.000 mališana da plivaju. Ovu akciju će nastaviti, a takođe očekuju da omasove mlađe kategorije iz kojih će se regrutovati kvalitetni igrači. Tribina će moći da primi više od hiljadu gledalaca što je važan podsticaj dobrim rezultatima VK"Šabac". Za otvaranje bazena u Šapcu najavljena je vaterpolo utakmica protiv reprezentacije Rusije, a tu je i obećanje Vaterpolo saveza Srbije da će se i druge zvanične utakmice reprezentacije igrati ovde. To je i veliko priznanje Šapcu, jer je vaterpolo jedan do najtrofejnijih sportova Srbije, potvrđen na svim velikim takmičenjima u svetu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.