„Ajkule“ oštre zube za finale

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ajkule“ oštre zube za finale

Naša vaterpolo reprezentacija je plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Malagi ispunila prvi cilj koji je zacrtao selektor Dejan Udovičić.

Pobedom nad direktnim protivnikom za dalji plasman selekcijom Italije rezultatom 11:8 (2:2, 1:3, 5:3, 3:0), „srpske ajkule“ su završile fazu takmičenja po grupama na prvom mestu i sada na miru čekaju boljeg iz duela Mađarska - Nemačka.

Postojao je strah kako će naša reprezentacija odigrati poslednji i najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << meč Grupe B, jer je u prethodnom periodu igrala promenljivo. Ponovo su se Udovičićevi izabranici poigrali sa živcima navijača, pošto su olako dozvolili protivniku da napravi prednost od tri gola razlike. Srećom, tada su se trgli naši reprezentativci i sjajnom igrom u druge dve četvrtine uspeli da preokrenu rezultat i postave stvari na svoje mesto. Imao je selektor Srbije razloga za zadovoljstvo posebno igrom u poslednjem periodu.

- Očekivao sam neizvestan meč. Na početku smo imali velikih problema sa Italijanima, ali sam izuzetno zadovoljan igrom u drugom poluvremenu, naročito u odbrani pri kraju meča. Tako bi stalno trebalo da igramo - rekao je selektor Udovičić kome preostaje da analizira uzroke slabije igre iz prve dve četvrtine.

Očigledno je da je postojala velika nervoza zbog značaja utakmice i da je to imalo uticaja da naši reprezentativci ne pokažu sve što znaju od samog starta meča.

RASPORED ZAVRŠNICE

PETAK: 11. mesto: poraženi iz četvrtfinalnih duela za plasman od 7. do 12. mesta (12.30).

7. do 9 mesta: Makedonija - pobednik meča Grčka - Rusija (16.30), Španija - pobednik meča Slovačka - Rumunija (18 časova).

Polufinale: Crna Gora - pobednik meča Hrvatska - Italija, Srbija - pobednik meča Mađarska - Nemačka (21).

- Brzo smo došli do vođstva od 2:0, ali smo se zatim unervozili i pravili greške. Kada je Italija povela, znali smo šta treba da uradimo i koliko je bitno da pobedimo i zauzmemo prvo mesto u grupi - prokomentarisao je tok meča Andrija Prlainović.

Slede dva dana odmora za „srpske ajkule“ i prilika da skupe snagu prekopotrebnu za polufinalni duel u kojem je mogući protivnik reprezentacija našeg severnog suseda Mađarske.

Da bi izašli na megdan aktuelnim prvacima starog kontinenta, Mađari moraju da savladaju Nemce koji su završili takmičenje na trećem mestu Grupe B.

Italijani će do polufinala pokušati da dođu preko selekcije Hrvatske koja je zauzela drugo mesto u Grupi A. Jedini sigurni učesnik polufinala pored reprezentacije Srbije je nacionalni tim Crne Gore.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.