SAD i Južna Koreja počele vežbe za nuklearni rat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Južna Koreja počele vežbe "za nuklearni rat"

SEUL -

SAD i Južna Koreja počele su jutros zajedničke vojne vežbe, u atmosferi povećane napetosti sa Severnom Korejom, koja je optužena da je u martu potopila južnokorejski ratni brod, kada je poginulo 46 ljudi.

U vojnim vežbama, nazvanim "Nepobedivi duh", koje će trajati do srede, učestvuje 8.000 vojnika, 20 brodova i podmornica, kao i oko 200 aviona, izjavili su vojni zvaničnici.

Armada, predvođena nosačem aviona "Džordž Vašington", krenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas iz južnokorejskih luka, preneo je Rojters.

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su manevri reakcija na potapanje južnokorejskog ratnog broda Čeonan u martu, za šta je okrivljena Severna Koreja.

Kako je navedeno, cilj manevara je da pokažu odlučnost saveznika, kao i da pošalju snažnu poruku Pjongjangu da obustavi "provokativne postupke".

Severna Koreja je juče saopštila da će koristiti svoje "moćne nuklearne snage zastrašivanja kao odgovor na niz zajedničkih vojnih vežbi SAD i Severne Koreje, najvećih vežbi za nuklearni rat koje su ikada priredile snage SAD i marionetske snage Južne Koreje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.