Rusija razočarana sporim odgovorom Vašingtona o podacima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija razočarana sporim odgovorom Vašingtona o podacima u Siriji

Ministarstvo odbrane Rusije razočarano je sporim odgovorom Vašingtona na zahteve za deljenjem podataka o oblastima koje drže teroristi u Siriji i napredak u povlačenju pobunjenika iz ključnog puta ka Alepu, izjavio je visoki ruski vojni zvaničnik.

Primirje koje su dogovorile Rusija i Sjedinjene Države 9. septembra zahteva od Vašingtona da razdvoji umerenu opoziciju od grupa džihadista i udalji pobunjenike sa puta Kastelo na periferiji Alepa, što je ključni put ka istočnom delu grada.

„Moramo da istaknemo izuzetno nisku aktivnost američkih kolega u reagovanju na našu opravdanu zabrinutost. Na primer, od prvog dana primirja, 12. septembra 2016, predali smo Amerikancima ukupno 16 zahteva za informacije“, izjavio je specijalni izaslanik Ministarstva odbrane Rusije u Ženevi, pukovnik Aleksandar Zorin.

Ruska vojska zahtevala je podatke o oblastima koje kontrolišu teroristi, uvid u planove SAD o izvlačenju naoružanih grupa sa puta Kastelo, predlagala da se uspostavi neprekidna telefonska linija između ruske vojske u zapadnoj sirijskoj provinciji Latakija i njihovih kolega iz SAD, kao i pokretanje istrage o narušavanja režima prekida vatre sirijskih opozicionih snaga.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.