Sirijska opozicija: Primirje je klinički mrtvo

Izvor: RTS, 19.Sep.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija: Primirje je klinički mrtvo

Zvaničnik najveće sirijske opozicione grupe Visokog komiteta za pregovore Džordž Sabra izjavio je da je primirje, dogovoreno uz posredovanje Rusije i SAD, sada "klinički mrtvo".
Sabra je rekao agenciji AP da je primirje u Siriji prekršeno više puta i dodao da otvaranje puteva za dostavljanje humanitarne pomoći u pobunjeničke oblasti nije uspelo.

Prekid vatre stupio je na snagu pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedam dana, ali konvoj humanitarne pomoći nije uspeo da stigne do Alepa, pobunjeničkog uporišta na severu Sirije.
Opozicija navodi da su sirijske trupe i njihovi saveznici prekršili primirje 254 puta, dok državni mediji javljaju da su pobunjenici samo u nedelju prekršili sporazum 32 puta.
Sirijska vojska saopštila je prošle nedelje da će prekid vatre biti na snazi do nedelje u ponoć.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirijska opozicija: Primirje je klinički mrtvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016

Zvaničnik najveće sirijske opozicione grupe Visokog komiteta za pregovore (HNC) izjavio je danas da je primirje, dogovoreno uz posredovanje Rusije i SAD, sada "klinički mrtvo"...Džordž Sabra je rekao agenciji Asošiejted pres da je primirje u Siriji prekršeno više puta i dodao da otvaranje puteva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.