Rusi se hitno oglasili: Nisu se naši avioni povukli, već američki

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi se hitno oglasili: Nisu se naši avioni povukli, već američki

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je danas izveštaje Vašingtona u kojima je saopšteno da su se ruski avioni povukli zbog ispaljivanja projektila američkog aviona F-22.

Incident se dogodio u sredu u blizini sirijskog grada Maiadin, kada su dva aviona za suzbijanje vazdušnog saobraćaja Su-25 pratila konvoj humanitarne pomoći.

Američki F-22 nalazio se kod reke Eufrat i tada je prišao ruskom avionu, a zatim i ispalio dva projektila.

Su-35 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << brzo je pristupio i sa zadnje strane se približio avionu F-22.  Tada je američki vojni avion napustio teren, saopštilo je rusko ministarstvo.

Ministarstvo je naglasilo da se incident desio iznad zapadne obale reke Eufrat, odbacujući izveštaje medija o tome da su ruski avioni navodno radili na "istočnoj strani".

Ranije danas zapadni mediji preneli su da je američki avion F-22 ispalio je dva projektila kako bi upozorio dva ruska aviona Su-25, koja su ušla u zonu u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, da bi kasnije i Vašington potvrdio da su nakon toga ruski avioni odmah su napustili to područje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.