Rjabkov: Ne razmatramo kriterijume za ukidanje američkih sankcija

Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Ne razmatramo kriterijume za ukidanje američkih sankcija

Ruska delegacija na sastanku sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom namerava da objasni neuspeh sankcione politike Vašingtona prema Moskvi koje nas neće naterati da promenimo politički kurs Rusije, rekao je za RIA Novosti zamenik šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

„Principijalno ne razmatramo kriterijume za ukidanje američkih sankcija. Smatramo čitavu tu ideologizovanu konstrukciju, zasićenu antiruskim pristupom, do kraja veštačkom koji nema ništa zajedničko sa tom politikom koju sprovodi Rusija na međunarodnoj areni", rekao je Rjabkov uoči sastanka sa savetnikom predsednika za bezbednost predsednika SAD Džonom Boltonom u Ženevi.


Prema rečima Rjabkova, već je jasno da svoje sankcije SAD nastavljaju da uvode i dalje, nezavoisno od akcija Rusije.


„Sankcione mere su SAD uvodile i uvodiće i dalje nezavisno od bilo kojih naših akcija. To je jasno. Tim pre što 56 sankcionih runda smo prošli. Na vidiku je novi. Na našu politiku to ne utiče. Stav Rusije u svetu jača. Ciljevi američke sankcione politike su nam jasni i oni nas neće naterati da promenimo politiku", naglasio je on.


Zamenik šefa diplomatije Rusije je saopštio da ruska delegacija namerava sutra u Ženevi da objasni predstavnicima SAD na čelu sa Džonom Boltonom neuspeh sankcione politike Vašingtona.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.