Izlivanje nafte koštaće poslodavca 20 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlivanje nafte koštaće poslodavca 20 milijardi dolara

VAŠINGTON -

Bela kuća je danas postigla dogovor sa "Britiš petroleumom" (BP) da ta naftna kompanija narednih godina uplati 20 milijardi dolara u poseban fond iz koga bi se isplaćivale kompenzacije ljudima i firmama koji su pretrpeli štetu od izlivanja nafte u Meksičkom zalivu.

Kako javljaju američki mediji, dogovor je postignut tokom sastanka predsednika Baraka Obame sa šefovima BP-a, prvog otkako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20. aprila počelo izlivanje nafte ispred obala Luizijane, koje se pretvorilo u najveću ekološku katastrofu u istoriji SAD.

Prema navodima zvaničnika Bele kuće, taj fond će biti pod nadzorom Keneta Fajnberga, pravnika koji je upravljao fondom za obeštećenje žrtava terorističkih napada od 11. septembra.

Obama je juče, u obraćanju naciji, zatražio stvaranje takvog fonda i za katastrofu u Meksičkom zalivu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BP pristao deponirati 20 milijardi dolara za odštete od naftne mrlje

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jun.2010

WASHINGTON - Naftna korporacija British Petroleum (BP) pristala je deponirati 20 milijardi dolara u poseban fond za isplate potraživanja vezanih uz ekološku katastrofu u Meksičkom zaljevu, koju je izazvalo izlijevanje nafte iz njezine bušotine Deepwater Horizon, rekao je u srijedu visoki dužnosnik...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Obama i BP potvrdili dogovor o uplati 20 milijardi dolara u fond za naknadu štete

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Jun.2010

Američki predsednik Barak Obama i zvaničnici kompanije "Britiš petroleum" (BP) potvrdili su danas u Vašingtonu da je postignut dogovor da BP uplati 20 milijardi dolara u fond za naknadu štete od isticanja nafte iz buštotine na dnu Meksičkog zaliva. Predsednik

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Obama potrdio dogovor sa BP

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2010, 01:19

Američki predsednik Barak Obama potvrdio je da je sa "Britiš petroleumom" (BP) postigao dogovor da ta kompanija uplati 20 milijardi dolara u fond za naknadu štete od isticanja nafte iz buštotine na dnu Meksičkog zaliva...Predsednik Obama je posle sastanka sa šefovima BP u Beloj kući, napomenuo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Britiš petroleum uplatiće 20 milijardi dolara u fond za naknadu štete od isticanja nafte u Meksičkom zalivu, dogovorili Obama i zvaničnici kompanije.

Izvor: TV Avala, 17.Jun.2010

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je kompanija Britiš petroleum (BP) pristala da odvoji 20 milijardi dolara za isplatu odštete žrtvama ekološke katastrofe u Meksičkom zalivu.

Nastavak na TV Avala...

Američki Kongres kritikovao BP

Izvor: BBC na srpskom, 17.Jun.2010

Britanska naftna kompanija i njen izvršni direktor Toni Hejvord optuženi su da nisu poštovali pravila. BP će finansirati odštetni fond od 20 milijardi dolara.

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.